Κυριακή 21.07.2024

14 άνθρωποι στη Λήμνο έχουν πλέον την γνώση να σώσουν μια ζωή | Τελετή απονομής διπλωμάτων στην Σ.Α.Ε.Κ

Η Διευθύντρια της Σ.Α.Ε.Κ.  Λήμνου και εκπαιδευτές και σπουδαστές του τμήματος Νοσηλευτικής απέκτησαν Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή!!

Στις 18 Ιουνίου 2024, στη ΣΧΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ πραγματοποιήθηκε Τελετή Απονομής των Διπλωμάτων ΚΑΡΠΑ/ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΑ EUROPEAN CPR/AED CERTIFICATE του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Βασικής Υποστήριξης Ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED).
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Διευθύντρια της Σ.Α.Ε.Κ.  Λήμνου, κα Ιουλία Λυγδά και η απονομή των διπλωμάτων έγινε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αχιλαδέλλη Δημήτρη.
Παραβρέθηκαν εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» της ΣΑΕΚ, καθώς και εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο κ. Αχιλαδέλλης τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και την αναγκαιότητα της ύπαρξης κατάλληλα καταρτισμένων ατόμων σε κάθε κοινότητα. Αναφέρθηκε στην αποστολή του Ερυθρού Σταυρού, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση του οργανισμού στη διάσωση ζωών και στην προώθηση της υγείας και της ασφάλειας.
Στη συνέχεια, η κα Λυγδά, επαίνεσε τους εκπαιδευόμενους για την επιτυχή εκπαίδευσή τους στο πρόγραμμα και την εθελοντική τους διάθεση για προσφορά. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Ερυθρό Σταυρό για τη συνεργασία και την υποστήριξη και τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης τέτοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενισχύουν την ετοιμότητα και την ικανότητα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.
Η τελετή έκλεισε με την απονομή των Διπλωμάτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Βασικής Υποστήριξης Ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED), το οποίο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη Σ.Α.Ε.Κ.  Λήμνου στις 5 Απριλίου 2024. Εκπαιδεύτρια ήταν η Προϊσταμένη του Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Λιούλια Χρυσούλα και το παρακολούθησαν 14 άτομα.
Ήταν μια σεμνή, αλλά γεμάτη ουσία τελετή, που ανέδειξε την αξία της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης. Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μόνο μια αναγνώριση της σπουδαίας εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων, αλλά και μια υπενθύμιση της σημαντικής συμβολής των εθελοντών και των επαγγελματιών υγείας στην ασφάλεια και την ευημερία των συνανθρώπων μας!

 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ και στη σελίδα της στο facebook.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ