Τρίτη 28.03.2023

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Φέτος η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, σε συνεργασία με τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με διάγνωση στο φάσμα του Αυτισμού “ΣΥΝ- εξέλιξη”, πραγματοποιούν δράση  ευαισθητοποίησης και αφύπνισης προκειμένου  να ξανασκεφτούμε την υποχρέωση πολιτισμού που έχουμε ως φορείς αλλά και ως κοινωνία, να  κάνουμε πράξη την αποδοχή, το σεβασμό και την αγάπη προς τα άτομα που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, μαζί με τα συγχαρητήριά  μας στην “ΣΥΝ-εξέλιξη” για την εκπληκτική δράση τους,  προσκαλούμε  μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν, στην 3η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό, την Κυριακή 3 Απριλίου ώρα 11 π.μ , με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο.

Μήνυμα μας είναι:

“Κάνε ποδήλατο, τρέξε, περπάτησε, τραγούδησε, γνώρισε τον αυτισμό και σκέψου: δίπλα σου υπάρχουν καθημερινοί Ήρωες που προσπαθούν και τα καταφέρνουν: τα παιδιά με αυτισμό και οι γονείς τους.. Ας δώσουμε το παρόν μας κι ένα χαμόγελο μας να νιώσουν τουλάχιστον την αγάπη και την εκτίμηση μας, τους το οφείλουμε ως συμβολική Πράξη Πολιτισμού!!” 

 

Εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

H αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης

ΑΝΤΩΝΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού

Περιφέρειας  Βορείου  Αιγαίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ