Τρίτη 21.04.2026

“Παικταράδες ή παλτά”

top

Σήμερα θα βάλουμε εν μέρει στην άκρη τα πολιτικά και θα μιλήσουμε με ποδοσφαιρικους όρους.

Κάθε ομάδα στη μεταγραφική περίοδο παίρνει παίχτες και παιχταράδες σε μια προσπάθεια να πετύχει τους στόχους της. Οι φίλαθλοι διψασμένοι για νίκες και τίτλους τους υποδέχονται στο αεροδρόμιο ή στη παρουσίαση τους στο γήπεδο. Εάν η ομάδα έκανε και χάλια σεζόν τότε οι νέοι παίκτες φέρουν και το χαρακτηρισμό του
“Σωτήρα”.

Και ξεκινάει η σεζόν, ντρίπλες, γκολ και νίκες συνθέτουν ένα ιδανικό ξεκίνημα. Μέχρι που κάτι στραβό τυχαίνει και η ομάδα κουράζεται, μένει στάσιμη. Αλλά η σεζόν τρέχει και η γκρίνια δεν αργεί να φανεί… Οι σωτήρες γίνονται “παλτά”, η υπομονή των φιλάθλων φτάνει στο αμήν και προσμένει το τέλος της σεζόν.

Εκεί που όλα αλλάζουν και ο κύκλος θα ξαναρχίσει με νέους παίκτες…

Έτσι είναι και η πολιτική. Τρανό παράδειγμα η Λέσβος. Από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην προκυμαία Μυτιλήνης έξω από το δημοτικό θέατρο γιατί το ΚΚΕ  κλασσικά στην πλατεία Σαπφούς μάζεψε τους 100 βασικούς και έκανε χώρια συγκέντρωση, στα χθεσινά “σάλια-μπάλια” στη Χίο.

Στη Λέσβο πριν λίγες μέρες έφταιγε ο covid και ότι ήταν εργάσιμη και ο κόσμος δούλευε που ζήτημα να μαζεύτηκαν 150-200 άτομα από όλο το πολιτικό τοξο. Λες και δεν είδαμε τα στάνταρ άτομα πάλι στο δρόμο τότε.

Χθες στη Χίο ανακατεμένοι όλοι πάλι. “Εμείς και εμείς”

Για να μη μακρυγορω. Όταν από τις χιλιάδες πολιτών καταλήγεις σε δεκάδες, η ομάδα δεν πάει καλά… Φταίνε οι παίκτες;

Φταίει ο προπονητής;

Το θέμα είναι ότι η μπάλα δεν ακουμπάει στο πλεκτό. Εκεί είναι που ξεκινάνε τα δύσκολα.

Το μεταναστευτικό κούρασε…

Οι πολιτικοί που πάτησαν σε αυτό κούρασαν και αυτοί. Δεν πείθουν πλέον. Και δεν είναι επί προσωπικού. Είναι απλά νούμερα. Το θέμα είναι ότι θα τελειώσει η σεζόν και θα γίνουν νέοι σχεδιασμοί(ψηφοδέλτια) με νέους παίκτες(υποψήφιους) και ο λαός θα διψάει για αλλαγή και αποτελέσματα…

Και είναι αλλιώς ο λαός να έχει πάρει το πρωτάθλημα και αλλιώς να φτάνει στην πηγή και να μην πίνει νερό… Ο χρόνος θα δείξει.

Οι εκλογές θα ρθουν και εκεί κάποιοι ή θα γίνουν θρύλοι ή θα αποδειχθούν παλτά! Εμείς εδώ θα είμαστε. Μια θα κλαίμε, μια θα γελάμε.

Δεν βαριέσαι! Έτσι είναι η ζωή!

Ο Μαντραπηδας!

#πισω_απο_τις_πορτες

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ