Τρίτη 26.09.2023

2η Ημέρα ενημερωτικών συναντήσεων του Υπ. Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή στη Σάμο

«Ο λόγος στους ακρίτες»

 

Η 2η ημέρα επισκέψεων του Υπ. Περιφερειάρχη κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στη Σάμο ξεκίνησε με συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ», από το μαγευτικό Κοκκάρι, όπου αναφέρθηκε στον υπέροχο τόπο και στους υπέροχους ανθρώπους των νησιών καθώς και στο όραμά του για ένα καλύτερο μέλλον για το Βόρειο Αιγαίο.

Επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Δυτική Σάμο. Καταγράφηκαν τα βασικά αιτήματα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετούν στην κομβικής σημασίας δομή υγείας του Καρλοβασίου, ενώ οι απόψεις και τα θέματα της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου αναλύθηκαν σε μια μακρά και εποικοδομητική συζήτηση.

Ο υπ. Περιφερειάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβασίου καθώς και των Ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Σάμο, παράλληλα συνομίλησε με αρκετούς επαγγελματίες σε χώρους εστίασης, εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία.

Έγιναν, ακόμη, ενημερωτικές επισκέψεις σε Οινοποιεία της περιοχής και στο Οινοποιείο του Συνεταιρισμού. Καταγράφηκαν τα αιτήματα των αμπελοκαλλιεργητών της Σάμου που την περίοδο αυτή βρίσκονται στον εργατικό αναβρασμό τρυγητού, του ονομαστού σαμιώτικου μοσχάτου.

Πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του «Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ και Φίλων Νίκος Μενέγας ο ΙΚΑΡΟΣ», κ. Αναγνώστου Μιχάλη, ο οποίος τον ενημέρωσε τόσο για τις δράσεις του σωματείου τους, όσο και για τις δράσεις του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση η ΜΕΛΙΣΣΑ», που δραστηριοποιείται στο Βαθύ.

Παρέθεσε συνέντευξη στη «Σαμιακή Τηλεόραση», στη δημοσιογράφο κ. Βιολέτα Τριπόδη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το μαγευτικό Κοκκάρι, όπου ήρθε σε επαφή με τους εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου, παράγοντες του εμπορικού κόσμου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, και με κατοίκους του Κοκκαρίου.

«Ακούμε τους πολίτες, προτεραιοποιούμε τις προκλήσεις και τα αιτήματά τους, αναλύουμε επιλογές, επιλέγουμε λύσεις, αναζητούμε χρηματοδοτικά εργαλεία και εφαρμόζουμε ένα σκληρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, με συνεχή έλεγχο και ανατροφοδότηση διαδικασίας. Αυτό αποτελεί τη βασική αρχή που διέπει τον συνδυασμό μας για το Β. Αιγαίο και αυτό θα εφαρμόσουμε. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά με γνώμονα το όραμά μας για το καλό του τόπου στο μέλλον

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπ. Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποίησε σε Δυτική Σάμο και Κοκκάρι, κατά τη δεύτερη ημέρα των επαφών του στη Σάμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ