Κυριακή 05.12.2021

Προκόπης Τζιμής : “Όλοι μαζί πρέπει να αλλάξουμε ξεπερασμένες νοοτροπίες και να μεταφέρουμε το όραμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στους πολίτες των νησιών μας”

Εν όψει των εσωτερικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήσαμε μία συνέντευξη με τον Υποψήφιο Πρόεδρο της ΔΕΕΠ και δικηγόρο, κο Προκόπη Τζιμή.

 

Κύριε Τζιμή καλησπέρα σας:

  1. Οι εκλογές για τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας πανελλαδικά θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου. Θέλετε να μας πείτε τις διαδικασίες που υπάρχουν μέχρι αυτή την ημερομηνία, καθώς και ποιο είναι το «αποτύπωμα» των φετινών εκλογών;

Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, με κάλυψη των ψηφοδελτίων όλων των ΔΗΜ.ΤΟ της Λέσβου και Λήμνου, όπως επίσης της ΝΟ.Δ.Ε.,  πλέον Δ.Ε.Ε.Π. και των Συνέδρων με αντίστοιχες υποψηφιότητες, θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή καθώς και την ΟΝΝΕΔ, για την εξαιρετική δουλειά που έγινε, κατά την πρώτη αυτή φάση των εσωκομματικών διαδικασιών, και τον ιδιαίτερο ζήλο, την προθυμία και την επιμέλεια που επέδειξαν. Ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους για τη διάθεσή τους να συμμετέχουν ενεργά στα κομματικά όργανα της ΝΔ στην Λέσβο.

Οι υποψηφιότητες, που κατατέθηκαν, ήταν αποτέλεσμα συναινετικών δυνάμεων στο εσωτερικό της Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου και για το λόγο αυτό είναι ισάριθμες με τις θέσεις, που διεκδικούνται.  Ως εκ τούτου,  την 24η Οκτωβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν εσωπαραταξιακές εκλογές σε Λέσβο και Λήμνο. Στόχος όλων μας είναι η κομματική λειτουργία να υπηρετεί την τοπική μας  κοινωνία, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και προσφέροντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, που   ταλανίζουν τον τόπο μας.

 

  1. 2. Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νέων μελών στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και ανανέωση των παλιών, παρόλο που η Νέα Δημοκρατία είναι Κυβέρνηση 2 χρόνια και λογικά υπάρχει μία τριβή. Ποιος είναι ο βασικότερος λόγος που συμβαίνει αυτό;

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας, κλήθηκε να διαχειριστεί μια σειρά κρίσεων. Η όλη αυτή προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας πως υπήρχε σχέδιο από τον Πρωθυπουργό. Οι επιτυχίες της στην ψηφιοποίηση,  στη μηχανοργάνωση του κράτους και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στην οικονομία, στον τουρισμό, στο μεταναστευτικό, στην ασφάλεια των πολιτών και προπάντων στην ενδυνάμωση της εθνικής άμυνας και των διεθνών σχέσεων και συμμαχιών της χώρας,  της  δίνουν σημαντικότατο θετικό πολιτικό κεφάλαιο.

Βέβαια,  δεν έγιναν ασφαλώς όλα τέλεια. Ανάμεσα στα τόσα πολλά και πρωτόγνωρα που συνέβησαν  στη χώρα μας και στον κόσμο ολόκληρο, τα οποία  υλοποίησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπήρξαν και  κάποια λάθη επουσιώδη ,  κυρίως επικοινωνιακά ή  σε επιλογές προσώπων. Η διαφορά, όμως,  με το παρελθόν είναι ότι για τα λάθη αυτά υπήρξε κατ’ αρχήν η ειλικρινής παραδοχή τους αλλά και η ταυτόχρονη ανάληψη διορθωτικών ενεργειών. Γι’ αυτό, ο ελληνικός λαός  στάθηκε υπέρμαχος αυτών των προσπαθειών. Μάλιστα,  αυτό  αποτυπώνεται σε όλες τις έρευνες   κοινής γνώμης και τις δημοσκοπήσεις.

 

  1. Θέλουμε ως ο επόμενος πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου να μας πείτε πως σκέφτεστε οργανωτικά να λειτουργήσει η οργάνωση στη Λέσβο.

Κατ’ αρχάς,  αποτελεί για εμένα τεράστια τιμή αλλά παράλληλα και μεγάλη ευθύνη να ανακηρύσσομαι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής. Το γεγονός αυτό, ήρθε ως αποτελέσματα της καθολικής αναγνώρισης των άοκνων προσπαθειών όλων μας, που ως ΝΟΔΕ λειτουργήσαμε.  Επιπροσθέτως,  θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνοδοιπόρους μου,  αυτά τα χρόνια, αλλά και τον πρώην πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου, κ. Στρατή Καραγεωργίου, γιατί  χωρίς  τη στήριξή όλων αυτών δεν θα πετυχαίναμε τους στόχους μας.

Η επόμενη μέρα για την Δ.Ε.Ε.Π.  Λέσβου περνάει μέσα από αυτοκριτική και συναίνεση. Δέσμευσή μου αποτελεί ότι  θα κινηθούμε όλοι ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας και της Παράταξης,  που όλοι υπηρετούμε. Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να πάμε μπροστά όχι μόνο ως κομματικός φορέας αλλά και ως κοινωνία,  πρέπει να τολμήσουμε βαθιές ρήξεις με το παρελθόν. Προϋπόθεση βέβαια είναι να υπάρχει μια υγιής πολιτική κουλτούρα, η οποία θα δημιουργεί όραμα  για τη Λέσβο και τη Λήμνο, θα αντιμετωπίζει τρέχουσες αλλά και επερχόμενες προκλήσεις. Εδώ,  η συμβολή της ΟΝΝΕΔ, ως έκφραση των σκεπτόμενων και πολλά υποσχόμενων νέων, είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί πρέπει να αλλάξουμε ξεπερασμένες νοοτροπίες και να μεταφέρουμε το όραμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στους πολίτες των νησιών μας.  Αυτό, λοιπόν, θα προσπαθήσω να διαφυλάξω ως τρόπο λειτουργίας της οργάνωσής μας, μακριά από κοντόφθαλμες κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, διότι αυτή τη στιγμή επιτελείται ένα τεράστιο έργο από την κυβέρνηση, το οποίο πρέπει να τελεσφορήσει και να αναδειχθεί. Είναι βέβαιο ότι και σ’ αυτή την προσπάθεια θα  πετύχουμε, γιατί  έχουμε αρωγό τον βουλευτή μας, τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος τυχαίνει να  είναι, εκτός των άλλων, και καταξιωμένος πολιτικός.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ