Τρίτη 05.12.2023

60 Λέσβιοι δρομείς συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες ο 40ος Μαραθώνιος της Αθήνας, στον οποίο έλαβαν μέρος συνολικά περίπου 60.000 άτομα σε όλες τις αποστάσεις και συγκεκριμένα 20.000 στη διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων, όπου και πραγματοποιήθηκε και ρεκόρ διαδρομής από τον Κενυάτη αθλητή Έντουιν Κίπροπ Κίπτο.

Πλήθος δρομέων ταξίδεψαν από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου για να λάβουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Συγκεκριμένα 60 Λέσβιοι δρομείς, 8 δρομείς από τη Λήμνο και 55 από τη Χίο.

Μεγάλη επιτυχία για την Μυτιληνιά αθλήτρια Μαρία Κάσσου, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε τον αγώνα των 5χμλ το απόγευμα του Σαββάτου.

Στη διαδρομή του μαραθωνίου την Κυριακή το πρωί οι τρεις πρώτοι Λέσβιοι δρομείς με εξαιρετικές επιδόσεις ήταν στους άνδρες ο Μάνος Ορφανός, ο Στέλιος Κακαγιάννης και ο Νίκος Πλωμαρίτης. Στις δε γυναίκες η Ρένα Σαμίου, η Ελένη Δαγκλή, η Ευγενία Σαγκινέτου και η Έλλη Αμπουλού που πραγματοποίησαν τον ίδιο χρόνο.

Οι υπόλοιποι δρομείς ακολούθησαν πετυχαίνοντας τους στόχους τους και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.Εκτενές αφιέρωμα στα όσα συνέβησαν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο στην έκτακτη εκπομπή του ΕΥ ΖΗΝ την Τετάρτη 15/11/2023.

*Για την Ομάδα
ΕΥ ΖΗΝ
Νικόλαος Αθανάσης
Χρήστος Δαγιέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ