ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - 08/07/2026 - 6:00 μμ
6η έκθεση βιβλίου Μυτιλήνης «Στράτης Μυριβήλης» στην πλατεία Μηλένα Κοντού
Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:30 έως τις 22:30, φιλοξενώντας παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα, μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρια και συζητήσεις, με τη συμμετοχή συγγραφέων, φορέων, βιβλιοπωλείων και πολιτιστικών συλλόγων.
Το πρόγραμμα ανοίγει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, με ένα ταξίδι στο πολυσχιδές συγγραφικό έργο της Χίλντα Παπαδημητρίου, ενώ στις 21:00 θα ακολουθήσει συναυλία με τις Parta Flora, με γυναικεία ενέργεια, δυνατές ερμηνείες και αγαπημένες μελωδίες.
Την Τρίτη 7 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ανθολόγιο Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου 2026», των εκδόσεων της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Πρόεδρος της Ε.Λ.Α., Στέλλα Πετρίδου.
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 19:30, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Στρατούλας Μουτζουρέλλη – Κωμαΐτου με τίτλο «Μύρτις, το κοριτσάκι που γύρισε από το πολύ μακρινό χθες», από την Reprographics της Αντωνίας Σάββα. Στις 21:00 θα ακολουθήσει συναυλία με τους The Vour sp Band.
Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση για τη «Λεσβιακή Παροικία» και την «Αιολίδα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Λεσβιακή Παροικία», με ομιλητές τους Μάκη Αξιώτη, Ειρήνη Βεκρή και Γιώργο Διγιδίκη. Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με την Ψυχολόγο και Νομικό του ΚΕΜ, Κική Μιχαηλίδου, από το βιβλιοπωλείο Φωτίου.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 19:30, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Κίτρινη Αζαλέα, Ροδόδεντρο ποίησης» της Εύας Αρβανίτη – Μιχαλοπούλου, Λέσβιας φιλολόγου, συγγραφέως και ποιήτριας, από τις εκδόσεις «Ενύπνιο». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Αιολικών Μελετών και την Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου.
Η αυλαία της Έκθεσης θα πέσει το Σάββατο 11 Ιουλίου, με βιωματικό εργαστήρι στις 19:30, με τίτλο «Τα σπίτια των βιβλίων», από την εμψυχώτρια Λεμονιά Πετρά και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Ευγενία Κλειδαρά». Στις 20:30 θα ακολουθήσει αφιέρωμα σε φιλολόγους με συγγραφικό έργο για τη Λεσβιακή Γραμματεία, από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα υπάρχει αφιέρωμα στις ποιήτριες της Λέσβου των αρχών του 20ού αιώνα, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης «Ευγενία Κλειδαρά».




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρωτιά για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό
08.07.2026 - 12:00 μμ
Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου διοργανώνει τις «Θαλασσογραφίες» στην Καλλονή
08.07.2026 - 8:00 πμ
Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Περγαμηνών Λέσβου «Ο Άγιος Αντίπας»
07.07.2026 - 1:00 μμ


























