Παρασκευή 02.10.2026

Ο Δήμος Λήμνου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

  • Με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας εντάσσεται και η Δ.Ε. Μούδρου

_________

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Μούδρου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νικολάου Παπαευσταθίου, για την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις της 21ης Φεβρουαρίου.

Η κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για χρονικό διάστημα τριών μηνών, ήτοι έως και τις 21 Μαΐου 2026.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δημοτικές Ενότητες Ατσικής, Μύρινας και Νέας Κούταλης παραμένουν ήδη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το φαινόμενο Bora που έπληξε το νησί στις 30 Νοεμβρίου 2024, με ισχύ έως και τις 28 Ιουλίου 2026.

Σε περίπτωση που το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν επαρκέσει για την πλήρη διαχείριση των συνεπειών των νέων καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 21ης Φεβρουαρίου 2026, ο Δήμος Λήμνου δύναται να υποβάλει νέο αίτημα παράτασης των σχετικών κηρύξεων.

Ο Δήμος Λήμνου ενήργησε άμεσα και συντονισμένα από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και υποβάλλοντας εγκαίρως το σχετικό αίτημα. Σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επετεύχθη η κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Μούδρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης μόλις τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση των φαινομένων.

Συνεχίζουμε τις καταγραφές για την αποτίμηση της κατάστασης και τις παρεμβάσεις αποκατάστασης και παραμένουμε σε διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των πολιτών και την αποκατάσταση των υποδομών.

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:00 πμ

Πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Νοεμβρίου 2026. Πότε πληρώνονται Για τους συνταξιούχους των πρώην Ταμείων Μη Μισθωτών, οι συντάξεις αναμένεται να καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται: οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ Μη Μισθωτών, όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, μισθωτοί και μη μισθωτοί, που συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά με βάση τον Νόμο 4387/2016. Τα ποσά αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ ήδη από το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, ανάλογα με την τράπεζα. ΙΚΑ, Δημόσιο και ΝΑΤ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα Η δεύτερη μεγάλη πληρωμή αφορά τους συνταξιούχους των πρώην Ταμείων Μισθωτών. Οι συντάξεις είναι προγραμματισμένο να καταβληθούν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026. Διαβάστε Επίσης Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω 28ης Οκτωβρίου – Οι ημερομηνίες Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω 28ης Οκτωβρίου – Οι ημερομηνίες Σύνταξη: Οι ηλικίες συνταξιοδότησης για πέντε ειδικές κατηγορίες με «βαρέα» Σύνταξη: Οι ηλικίες συνταξιοδότησης για πέντε ειδικές κατηγορίες με «βαρέα» Ωστόσο, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, τα χρήματα αναμένεται να εμφανιστούν νωρίτερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, από το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι από: ΙΚΑ Δημόσιο ΝΑΤ και ΚΕΑΝ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΕΤΑΤ ΤΣΕΑΠΓΣΟ ΤΣΠ-ΗΣΑΠ ΔΕΗ ΟΤΕ Στα 867,71 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη Την ίδια στιγμή, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αποτυπώνουν τις μεγάλες διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν στα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση «Ήλιος» για τον Αύγουστο, η μέση κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 867,71 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική σύνταξη περιορίζεται στα 196 ευρώ και το μέσο μέρισμα στα 116 ευρώ. Ακόμη χαμηλότερα κινούνται κατά μέσο όρο οι νέες συντάξεις που απονέμει ο ΕΦΚΑ, οι οποίες βρίσκονται στα 775 ευρώ.