Ειδικότερα κρατική ενίσχυση ανέρχεται στα 0,10 ευρώ ανά λίτρο, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση. Υπενθυμίζεται πως, το μέτρο αυτό θα έληγε κανονικά σήμερα,31 Αυγούστου με την ίδια ακριβώς τιμή.
Η απόφαση αυτή φαίνεται πως ελήφθη σε μια περίοδο που η διεθνής τιμή του πετρελαίου (brent) έχει πάρει πάλι την ανιούσα και συγκεκριμένα υπερβαίνει το επίπεδο των 90 δολαρίων το βαρέλι.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:
«Αναλυτικά, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει ότι συνεχίζεται και για τον μήνα Σεπτέμβριο η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης στο δίκτυο, ύψους 10 λεπτών ανά λίτρο (8 λεπτά + ΦΠΑ), με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος 30 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησε η επιδότηση, το δημοσιονομικό κόστος για τη συγκράτηση των αυξήσεων στην τιμή του πετρελαίου κίνησης ανέρχεται σε 211 εκατ. ευρώ.
Καθώς οι διεθνείς τιμές των καυσίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η κυβέρνηση συνεχίζει τη στοχευμένη παρέμβαση για έναν ακόμη μήνα, περιορίζοντας την επιβάρυνση για πολίτες και επιχειρήσεις και, κυρίως, τις έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις τιμές».



























