Τετάρτη 04.11.2026

ΠΕΣ-ΝΑΤ: Καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Η κυβέρνηση εξαπέλυσε άγρια επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση

στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας πλάτες στους εγκληματίες ναζί!

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου εξαπέλυσε άγρια και απρόκλητη επίθεση, με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενάντια στα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλονίκης που διαδήλωσαν ενάντια στη φασιστοσύναξη του καταδικασμένου εγκληματία – ναζί Κασιδιάρη.

Η επιχείρηση τρομοκρατίας και απαγορεύσεων δεν πέρασε. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία πραγματοποίησαν την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, παρά την εντολή απαγόρευσης των συναθροίσεων την οποία εξέδωσε η αστυνομία.

Κι όλα αυτά, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και παραμονές της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, που έδωσε μάχη σώμα με σώμα με τους ναζί κατακτητές!

Ο φασισμός είτε ως πολιτική δύναμη είτε ως κρατική πολιτική στηρίζεται και χρηματοδοτείται από την αστική τάξη για την εξυπηρέτηση των στόχων της. Τον γεννά και τον τρέφει, επειδή τον έχει ανάγκη.

Είναι αυτοί που αναλαμβάνουν την καταστολή και το χτύπημα των αγώνων των εργαζόμενων κάθε φόρα που θίγεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και η πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Ιδιαίτερα σήμερα επιβεβαιώνεται  ότι η πολεμική εμπλοκή πάει χέρι-χέρι με την κρατική στήριξη φασιστοειδών.

Ο μόνος που μπορεί να στείλει τον φασισμό και τον ναζισμό στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας είναι ο εργαζόμενος λαός, είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Οι συνταξιούχοι ενώνουμε τις φωνές μας και τη δράση μας μαζί με όλες τις λαϊκές δυνάμεις ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας για τους πολέμους και τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυξήσεις τώρα σε συντάξεις, μισθούς. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την Υγεία, και στην ενεργειακή φτώχεια.

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ καλεί τους συνταξιούχους ναυτεργάτες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην Παμπειραϊκή απεργία την Παρασκευή 30  Οκτώβρη, μαζί με τα ταξικά σωματεία και τους εργαζόμενους, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η 30ή Οκτώβρη είναι ένα συγκλονιστικό και ιστορικό αγωνιστικό γεγονός – Το αγωνιστικό αντάμωμα αγκαλιάζει 113 λιμάνια, 21 χώρες και 5 ηπείρους!

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ