Σάββατο 24.10.2026

Κορωνοϊός – Ψαλτοπούλου: Στο τέλος όλοι θα κάνουμε τρίτη δόση

Το 95% όσων πεθαίνουν καθημερινά δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση τόνισε η Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής – Η τρίτη δόση αναλόγως της ηλικίας είναι σωτήρια για όλο τον κόσμο, πρόσθεσε

Στο τέλος όλος ο κόσμος θα κάνει τρίτη δόση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής.

Το 95% όσων πεθαίνουν καθημερινά δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση τόνισε.  «Ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν ή να κολλήσουν, και τα άτομα που έχουν καρδιολογικό πρόβλημα θα νοσήσουν βαρύτερα και έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν από τον κορωνοϊό» ανέφερε, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης.

Μπορούμε να κάνουμε τρίτη δόση και αντιγριπικό ακόμα και την ίδια μέρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αναλόγως με το πρόγραμμα του καθενός και όπως το συζητήσει με τον παθολόγο του ανέφερε.

Με την τρίτη δόση, πρόσθεσε, οι ανοσοκατεσταλμένοι και τα ηλικιωμένα άτομα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό.

«Ναι, συνιστάται εμβολιασμός, τρίτη δόση, πριν την εγχείρηση», διευκρίνισε η κ. Ψαλτοπούλου, ειδικά αν έχουν περάσει και 8 μήνες από τον εμβολιασμό. Η τρίτη δόση σώζει ζωές, καθώς τα αντισώματα σε πολύ κόσμο πέφτουν γρήγορα είπε.

Η τρίτη δόση αναλόγως της ηλικίας είναι σωτήρια για όλο τον κόσμο. Και όσοι είναι σε αιμοκάθαρση κάνουν τρίτη δόση. «Και σε κλιμακτήριο κάνουμε τρίτη δόση» διευκρίνισε.

Για όσους έκαναν τα δυο εμβόλια και μετά νόσησαν η επιδημιολόγος σημείωσε ότι το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται τρίτη δόση, γιατί η νόσος βοηθάει πολύ να αυξήσεις την αντισωματική σου απάντηση. «Τουλάχιστον ας περάσουν 6 μήνες από τη νόσηση για να δούμε από τα αντισώματα αν χρειάζεται. Δεν μπορεί να σου κάνει κάτι κακό, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβώς χρήσιμο».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :
Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2:00 μμ

Σε εργασίες επισκευής και αντικατάστασης παγκακιών στο λιμάνι και σε άλλα σημεία της Παναγιούδας, καθώς και στην επισκευή μικρών καλαθιών απορριμμάτων, προχώρησαν εθελοντές σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον πρόεδρο του χωριού. Η δράση πραγματοποιήθηκε με προσωπική εργασία, εθελοντική προσφορά και ίδια μέσα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Μυτιλήνης ή διάθεση δημοτικού προσωπικού. Ανακαλύψτε και άλλα Τοπικές ειδήσεις Λέσβου Ειδησεογραφική ιστοσελίδα Διαδικτυακή τηλεόραση Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο τη βελτίωση της εικόνας του οικισμού και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Η Κοινότητα Παναγιούδας ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, διαθέτοντας τον χρόνο και την προσωπική τους εργασία για τη βελτίωση του χωριού.