ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 26/10/2021 - 10:30 πμ
Επιχειρηματικά δάνεια: Διορία 66 ημερών για ρυθμίσεις στις τράπεζες
Το κράτος πληρώνει δάνεια ιδιωτών άνω των 300 εκατ. ευρώ – Tι ισχύει για όσους έχουν λάβει έγκριση της επιδότησης στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»
Επιπλέον, στο εξής η οφειλή θα θεωρείται ληξιπροθέσμη (με ό,τι συνέπειες συνεπάγεται αυτό για τον οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του) όταν ανέλθει στο ύψος δύο καθυστερούμενων μηνιαίων δόσεων.
Παράλληλα, παράταση για 3 μήνες παίρνει και η κρατική επιδότηση του προγράμματος κρατικής επιδότησης δόσεων δανείων «ΓΕΦΥΡΑ 1», το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία.
Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Για αυτούς που έχει ολοκληρωθεί η 9 μηνών επιδότηση, θα καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες, με έναρξη το μήνα Οκτώβριο και τους επόμενους 2 μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Για τους υπόλοιπους δικαιούχους που δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα συνεχίσουν να καταβάλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα 3 μήνες μετά το πέρας του 9μηνου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λαϊκισμός και μη πρόωρη αποπληρωμή χρέους ανοίγουν την πόρτα της χρεοκοπίας
29.08.2026 - 8:00 μμ
Bitcoin: Επενδυτική ευκαιρία ή παγίδα μετά το ράλι;
24.08.2026 - 7:00 μμ
























