Τετάρτη 02.09.2026

Χ. Σταϊκούρας: Παράταση 6 μηνών στις πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής και πάγιες δαπάνες

Την αναβολή για ένα εξάμηνο της έναρξης αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 3 δισ. ευρώ με την έκπτωση του 15% για όσους αποπληρώσουν εφάπαξ το ποσό ως τις 30 Μαΐου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός οικονομικών στην ομιλία του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2022.

3. Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για προϊόντα αιμοκάθαρσης έως τις 30 Ιουνίου 2022.

4. Το 2022 επιλεγμένες δαπάνες για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση εκπίπτουν 100% από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία η ανάπτυξη θα είναι για φέτος πάνω από 7% υπερκαλύπτοντας, νωρίς μέσα στο 2022, τις απώλειες του 2020!

“Η κυβέρνηση σχεδιάζει συνετά και υπεύθυνα, πατάει στον πραγματικό κόσμο. Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδεται σε μία αστεία αντιπολίτευση, χωρίς προτάσεις, προσκαλεί τους πολίτες σε νέες πτήσεις στα ροζ συννεφάκια του λαϊκισμού” τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε την μείωση της ανεργίας, τόνωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων, αύξηση των καταθέσεων που αποδεικνύουν βελτίωση της ευημερίας των πολιτών. “Αυτά δεν είναι ούτε αυτονόητα, ούτε ήταν προδιαγεγραμμένα να συμβούν. Είναι καρπός σκληρής δουλειάς” σημείωσε.

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε 7 βασικούς στόχους του οικονομικού επιτελείου, που όπως είπε ήδη επιτυγχάνονται ή δρομολογούνται:

1. Επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

2. Διατηρήσιμη ανάπτυξη

3. Μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων

4. Έξοδος της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας το 2022. Ήδη δρομολογείται

5. Μείωση των κόκκινων δανείων

6. Επίτευξη ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2023.

7. Απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το 2023.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.capital.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ