Κυριακή 19.05.2024

Αεροπλάνο «γλίστρησε» από το διάδρομο- 11 τραυματίες

Οι πτήσεις έχουν ανασταλεί στο κεντρικό αεροδρόμιο της Σενεγάλης κοντά στην πρωτεύουσα Ντακάρ, αφού ένα αεροπλάνο γλίστρησε από τον διάδρομο, δήλωσε στο Reuters πηγή στο αεροδρόμιο Blaise Diagne.

Η πηγή δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα νυχτερινό βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε ένα αεροπλάνο με το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας Transair με έδρα τη Σενεγάλη να στέκεται στο γρασίδι με ένα φτερό καλυμμένο με πυροσβεστικό αφρό. 

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι το αεροπλάνο ήταν ένα Boeing 737-38J.

Ενδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, οι τέσσερις σοβαρά, όταν αεροσκάφος ναυλωμένο από την αεροπορική εταιρεία Air Sénégal βγήκε από τον διάδρομο κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντιάς κοντά στο Ντακάρ, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος που ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία Transair και εκτελούσε την πτήση Ντακάρ-Μπαμακό «βγήκε από τον διάδρομο κατά την απογείωση σήμερα 9 Μαΐου 2024 κατά την 01.00», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας που διευκρινίζει ότι «το αεροδρόμιο έκλεισε μέχρι να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ