Τετάρτη 07.06.2023

Αυστραλία: Γυναίκα επιβίωσε σε δάσος για 5 ημέρες με κρασί και γλειφιτζούρια

Μια βρέθηκε αφού ήταν εξαφανισμένη για πέντε ημέρες στη Βικτώρια, στην Αυστραλία, χωρίς τίποτα άλλο παρά «μερικά σνακ» και την «κοινή λογική» της.

Η Λίλιαν, 48 ετών, ξεκίνησε για μια σύντομη ημερήσια εκδρομή την Κυριακή, ταξιδεύοντας μέσα στην πυκνή θαμνώδη περιοχή Bright στην High Country της Βικτώριας. Απίστευτα πλάνα αποκάλυψαν τη στιγμή που βρέθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή κατά τη διάρκεια έρευνας στο λοφώδες έδαφος, αφού το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε στο τέλος ενός χωματόδρομου στη θαμνώδη περιοχή Mitta Mitta.

Η ίδια οδηγούσε προς το φράγμα Dartmouth στις 30 Απριλίου, όταν βρέθηκε σε αδιέξοδο στο τέλος του Yankee Point Track. Συνειδητοποιώντας ότι είχε στρίψει λάθος, προσπάθησε να γυρίσει το αυτοκίνητό της, ωστόσο αυτό κόλλησε στη λάσπη. Μη μπορώντας να καλέσει βοήθεια χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας και ανήμπορη να περπατήσει προς βοήθεια λόγω προβλημάτων υγείας, η Λίλιαν αναγκάστηκε να μείνει με το αυτοκίνητό τηςστους απομακρυσμένους θάμνους.


Η αστυνομία άρχισε εκτεταμένες έρευνες στις περιοχές Mitta Mitta, Wodonga, Bright και Albury, αφού η οικογένειά της σήμανε συναγερμό στις 30 Απριλίου, αφού δεν είχε λάβει την καθημερινή κλήση της Λίλιαν για έλεγχο. Αφού εντόπισε την 48χρονη, το ελικόπτερο της αστυνομίας μπόρεσε να κατευθύνει ένα βαν της τοπικής αστυνομίας στην τοποθεσία της, όπου βρέθηκε «ασφαλής και καλά στην υγεία της».

Ο αρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος της Wodonga, Martin Torpey,δήλωσε ότι η Λίλιαν κατάφερε να επιβιώσει εν μέρει χάρη σε κάποια δώραπου ευτυχώς είχε κρύψει στο όχημά της. «Το μόνο υγρό που είχε μαζί της η Λίλιαν, η οποία δεν πίνει, ήταν ένα μπουκάλι κρασί που είχε αγοράσει ως δώρο για τη μητέρα της, οπότε αυτό την έβγαλε από τη δύσκολη θέση», δήλωσε ο αρχιφύλακας Torpey.

«Σχεδίαζε μόνο ένα ολιγοήμερο ταξίδι και έτσι είχε πάρει μαζί της μόνο μερικά σνακ και γλειφιτζούρια, αλλά καθόλου νερό. Χρησιμοποίησε πολύ κοινή λογική για να μείνει στο αυτοκίνητό της και να μην περιπλανηθεί σε θάμνους, γεγονός που βοήθησε την αστυνομία να τη βρει».Μη μπορώντας να μετακινήσει το αυτοκίνητό της, η Λίλιαν χρησιμοποίησε τη θέρμανσή του για να διατηρείται ζεστή κατά τη διάρκεια των ψυχρών νυχτών. Βρέθηκε περίπου 37 μίλια μακριά από την πλησιέστερη πόλη, η Lillian ήταν “εξαιρετικά ανακουφισμένη” όταν είδε την αστυνομία την Παρασκευή, η οποία ήταν “εξίσου χαρούμενη που την είδε“. Η Λίλιαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί για αφυδάτωση, όπου παραμένει υπό παρακολούθηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ