Κυριακή 25.02.2024

Αυτή είναι η πιο «σέξι γλώσσα» στον κόσμο -Εκτόπισε τα γαλλικά από την κορυφή

Αν μέχρι πρότινος θεωρούσατε ότι τα γαλλικά είναι η πιο ελκυστική γλώσσαστον κόσμο, τότε κάνετε λάθος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη μια νέα έρευνα της πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών Babbel, τα γαλλικά έχουν εκτοπιστεί από τα ιταλικά που θεωρούνται πλέον η πιο σέξι γλώσσα στον κόσμο.

Γιατί τα ιταλικά θεωρούνται η πιο σέξι γλώσσα στον κόσμο

6.000 άνθρωποι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ρωτήθηκαν ποιες γλώσσες θεωρούνται «πιο σέξι», «πιο ρομαντικές» και «πιο παθιασμένες», με τα ιταλικά να κατακτούν την πρώτη θέση.

«Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της» εξήγησε ο καθηγητής γλωσσών του Babbel, Νόελ Γουλφ, στην Daily Mail. «Η άνοδος και η πτώση του τόνου στην ομιλούμενη ιταλική γλώσσα μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν γοητευτική και ελκυστική» συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η προφορά των ήχων “r”, μπορεί να είναι διακριτά στα ιταλικά, τα οποία για πολλούς θεωρούνται γοητευτικά ή ελκυστικά».

Σε ποια κατηγορία κέρδισαν τα αγγλικά

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, επίσης, ότι η γερμανική γλώσσα κέρδισε για την «πιο άμεση» γλώσσα, και τα βρετανικά αγγλικά για την κατηγορία «πιο ευγενική».

Σε παλαιότερη έρευνα της εταιρείας για το 2017, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15.000 άτομα, αναδείχθηκαν τα γαλλικά ως η γλώσσα με την πιο «σέξι προφορά» και στη δεύτερη θέση είχαν έρθει τα ιταλικά.

«Οι Άγγλοι ομιλητές έλκονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως η γαλλική ή η ιταλική» σημείωσε τότε η γλωσσολόγος Πάτι Άντανκ, καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής λόγου στο University College του Λονδίνου.

«Συγκριτικά, γλώσσες όπως η ταϊλανδέζικη ή η μανδαρινική μπορεί να ακούγονται σκληρές επειδή χρησιμοποιούν τονικές διακρίσεις», πρόσθεσε. «Ακούγεται πολύ αφύσικο και απροσδόκητο».

Η νέα δημοφιλής διάλεκτος

Η τελευταία έρευνα έρχεται καθώς οι γλωσσολόγοι λένε ότι μια νέα διάλεκτος, γνωστή ως «Miami English», καταλαμβάνει τη Νότια Φλόριντα. Δημοφιλής από την ισπανόφωνη νεολαία που γεννήθηκε στην Αμερική, η «Miami English» χρησιμοποιεί αγγλικές λέξεις σε ισπανικούς τύπους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ