Κυριακή 10.12.2023

Αυτό είναι το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή – Και δεν έχει σχέση με το σεξ

Εάν τα κάνετε όλα μαζί με τον σύντροφό σας, τότε δοκιμάστε να τρέξετε και μαζί. Το τρέξιμο ως ζευγάρι μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ζωή,σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εταιρείας αθλητικού εξοπλισμού Brooks Running σε 1.000 ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω που τρέχουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι το 66% των δρομέων πιστεύουν ότι κάνουν περισσότερο σεξ όταν τρέχουν με το άλλο τους μισό. Ο συσχετισμός ήταν μεγαλύτερος για τους άνδρες (71%) από τις γυναίκες (62%).

Σημαντικό ρόλο έπαιζε και η απόσταση που καλύπτουν οι δρομείς. Όσο περισσότερα τα κοινά χιλιόμετρα, τόσο μεγαλύτερες οι απολαβές  στην κρεβατοκάμαρα! Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των ζευγαριών που διανύουν δέκα χιλιόμετρα μαζί ισχυρίζονται ότι έχουν και καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Η έρευνα αποκάλυψε και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για τους δρομείς:

  • Οι άντρες απολαμβάνουν να συνομιλούν στο τρέξιμο περισσότερο από τις γυναίκες. Κορυφαία θέματα συζήτησης τα αθλήματα και νέα gadget. Κορυφαία επιλογή για τις γυναίκες στις ομαδικές διαδρομές: η συζήτηση για τις σχέσεις.
  • Το 78% των δρομέων είπε ότι τρέχουν ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός πόλης σε ταξίδι, με τους άνδρες να είναι πιο πιστοί σε αυτή τη δέσμευση (82% έναντι 73% των γυναικών).
  • Για όσους δεν υπάρχει διαθέσιμος σύντροφος για τρέξιμο τη λύση δίνει η συντροφιά της μουσικής. Το 80% των δρομέων είπαν ότι τους αρέσει να ακούν κάτι που τους κρατά δυναμικά σε πορεία είτε πρόκειται για τραγούδι είτε για ομιλία ή podcast! Μόνο 13% των δρομέων επιλέγουν το σιωπηλό τρέξιμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ