Δευτέρα 14.06.2021

Ακραίες εκφράσεις από Τσίπρα στη Βουλή – Προσωπική επίθεση σε Μητσοτάκη

Με ακραίες εκφράσεις και προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίσθηκε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να επενδύσει εκ νέου στον διχαστικό λόγο και το σκληρό ροκ αλλά και στην απόφαση να βγάλει εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ στο πεζοδρόμιο προκειμένου να αμβλύνει και τις εντυπώσεις που δημιουργούν τα όσα αποκαλύπτονται μεταξύ άλλων και στην προανακριτική επιτροπή

Χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως «θρασύδειλο» αλλά και ως τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη» υπεραμύνθηκε της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση την περίοδο 2015 – 2019 και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από κοινού με τη Χρυσή Αυγή αντέδρασε στη συμφωνία των Πρεσπών την κύρωση της οποίας τώρα προωθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε διατεθειμένος να δημιουργήσει συνθήκες αντίδρασης στα πανεπιστήμια αλλά και να επενδύσει στο άγχος των μαθητών της τρίτης λυκείου που φέτος δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις τασσόμενος για πολλοστή φορά στην κατάργηση του νόμου ο οποίος προβλέπει τη θεσμοθέτηση βάσεων προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της εισόδου νέων φοιτητών με βαθμούς που σε ορισμένες, και όχι λίγες, περιπτώσεις αγγίζουν τη μία μονάδα…

Η παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τα προσκλητήρια για κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια της Κουμουνδούρου εν όψει και της έναρξης της θερινής περιόδου δείχνουν πως πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει η πρόκληση πλήγματος ακόμη και στον Τουρισμό. Κάτι που άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί και από στελέχη του που έχουν καλέσει τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα η Κ. Νοτοπούλου ή έχουν υποστηρίξει πως δεν πρέπει να έλθουν τουρίστες, όπως ο Π. Κόκκαλης.

Το γεγονός ότι η πανδημία δείχνει να αντιμετωπίζεται και να ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή σελίδας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει εκ νέου ένα ρίσκο αυτό της πρόκλησης αντιδράσεων προκειμένου να καταστεί δύσκολη η προώθηση όλων όσων απαιτούνται για να αναταχθούν οικονομία και κοινωνία.

Οι χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις και η στήριξη της πλειοψηφίας στην κυβέρνηση προκαλούν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα που βρίσκεται σε αδιέξοδο δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Η κινηματική τακτική αποτελεί τη μόνη εφικτή λύση ως πολιτική γραμμή αφού οι πολίτες δεν δείχνουν διατεθειμένη να ακούσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στην παρούσα φάση.

Οι υψηλοί τόνοι άλλωστε εξυπηρετούν και στη προσπάθεια να αποφευχθούν φωνές αντίδρασης την επόμενη περίοδο αλλά και να υποστηριχθεί ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού που βρίσκεται στην προανακριτική επιτροπή αντιμετωπίζοντας αποκαλύψεις αναφορικά με την προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ και της ενημέρωσης.

ΥΓ. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να προβεί σε αυτές τις κινήσεις και να σηκώσει τους τόνους με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίαζαν το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και τον τουρισμό παρουσία εκπροσώπων της ΕΕ.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ