Κυριακή 21.07.2024

Άλκης Δαυίδ: Αποζημίωση-μαμούθ $900 εκατ. σε εργαζόμενη για σεξουαλική επίθεση

Ένα δικαστήριο του Λος Άντζελες επιδίκασε τη Δευτέρα αποζημίωση 900 εκατ. δολ. σε μια γυναίκα για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης από τον κληρονόμο του κολοσσού εμφιάλωσης της Coca-Cola, αναφέρουν οι Los Angeles Time επικαλούμενοι τον δικηγόρο της.

Η γυναίκα, η οποία αναφέρεται ως Jane Doe στη μήνυση της κατά του Αλκιβιάδη “Άλκη” Δαυίδ, ισχυρίστηκε ότι παρενοχλήθηκε και βιάστηκε για μια περίοδο τριών ετών από το 2016 έως το 2019, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

“Είναι τόσο απαίσια, τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την πελάτη μου ενώ βρισκόταν σε δίκη σε άλλη υπόθεση”, είπε ο δικηγόρος της, Γκάρι Ντόρντικ.

Ο δικηγόρος του Δαυίδ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η αποζημίωση αυτή – η οποία σύμφωνα με την εταιρεία του Ντόρντικ είναι “μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία για σεξουαλική επίθεση”, είναι η τελευταία εναντίον του  Δαυίδ, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι  Los Angeles Times, έχει χάσει πολλές άλλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης με αποτέλεσμα ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του να έχουν διαταχθεί να πληρώσουν περίπου 70 εκατ. δολ. σε συνδυασμένες αποζημιώσεις.

Ο Δαυίδ είναι γνωστός για την εταιρεία του Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα νεκρών διασημοτήτων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του περιλαμβάνει επίσης πολυάριθμες υπηρεσίες διαδικτυακής ροής.

Η γυναίκα που μήνυσε τον Ντέιβιντ είναι ένα μοντέλο στα 30 της που τον γνώριζε ως “μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και δισεκατομμυριούχο” όταν πήγε να δουλέψει μαζί του στην Hologram USA, αναφέρουν οι  Los Angeles Times. Από την αρχή της απασχόλησής της, η συμπεριφορά του στο γραφείο ήταν ανησυχητική, ισχυρίστηκε η γυναίκα. Μια γυναίκα συνάδελφος της είχε πει ότι την είχε φιλήσει με τη βία, όπως αναφέρεται στην αγωγή. Και το 2016, η ενάγουσα ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην Ελλάδα, αλλά εκείνη αρνήθηκε και εκείνος ζήτησε συγγνώμη.

Απολύθηκε αργότερα το ίδιο έτος και δεν του μίλησε ξανά μέχρι το 2018, σύμφωνα με την καταγγελία. Στη συνέχεια, της πρόσφερε δουλειά ως brand ambassador στην εταιρεία κάνναβης Swiss-X.

Αφού δέχτηκε την δουλειά την κάλεσε πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της έδωσε δείγμα αυτό που είπε ότι ήταν προϊόν CBD, σύμφωνα με τη μήνυση. Η γυναίκα άρχισε να αισθάνεται μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη και ο Δαυίδ στη συνέχεια αυνανίστηκε και την ανάγκασε να τον αγγίξει σεξουαλικά, σύμφωνα με τη μήνυση. Τον Απρίλιο του 2019, η γυναίκα είπε ότι ο Δαυίδ τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης, σύμφωνα με τη μήνυση.

πηγή: capital

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ