Κυριακή 28.05.2023

Ανα Μέι Γουόνγκ: H θρυλική ηθοποιός έγινε κούκλα της Barbie

Η Mattel, η κατασκευάστρια εταιρεία των κούκλων Barbie, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια κούκλα της Άννα Μέι Γουόνγκ, ενός ειδώλου του Χόλιγουντ, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της για την προώθηση της πολυμορφίας στα παιχνίδια της.

Η κούκλα, η οποία κοστίζει 35,49 δολάρια, αποτελεί μέρος της σειράς «Inspiring Women» (Γυναίκες που εμπνέουν), η οποία περιλαμβάνει ήδη ιστορικές προσωπικότητες όπως η Αμέλια Έρχαρτ και η Φρίντα Κάλο.

Δείτη τη σχετική παρουσίαση της κούκλας

Η κυκλοφορία της κούκλας της Άννα Μέι Γουόνγκ συμπίπτει με τον Μήνα Κληρονομιάς των Ασιατικοαμερικανών και των Νησιωτών του Ειρηνικού. Η κούκλα έχει το ίδιο χτένισμα με τη Γουόνγκ, αφέλειες και χαμηλό κότσο κι ένα φόρεμα που έχει πάνω κεντημένο έναν δράκο με κόκκινα και χρυσά αξεσουάρ.

Η αείμνηστη ηθοποιός ήταν η πρώτη ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα σταρ του Χόλιγουντ και κατέρριψε τα εμπόδια για το φύλο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η ανιψιά της συνεργάστηκε στενά με τη Mattel για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της εμφάνισης της κούκλας και η Γουόνγκ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της που τα παιδιά από την Ασία θα μπορούν να παίζουν με μια κούκλα που τους μοιάζει. Στόχος της Mattel είναι να προωθήσει την ενσωμάτωση και να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν.

Η κούκλα της Ανα Μέι Γουόνγκ θα διατεθεί προς πώληση στις 10 Ιουνίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ