Τρίτη 28.10.2025

Ανακοίνωση της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου

ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο

Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας μπροστά στο νέο πολύνεκρο ναυάγιο, το τρίτο μέσα στον Οκτώβρη, που συμβαίνει στη θάλασσα της Λέσβου, συμπληρώνοντας έναν μακρύ κατάλογο ναυαγίων με θύματα αθώους ξεριζωμένους ανθρώπους, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Η νέα αυτή τραγωδία αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μακρά αλυσίδα των συνεπειών

των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των επεμβάσεων και της φτώχειας, που γεννούν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων.

Οι πολιτικές της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης φέρουν ακέραια την ευθύνη γιατί με τη συμμετοχή τους και την προετοιμασία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων δημιουργούν τα καραβάνια των ξεριζωμένων και ταυτόχρονα εντείνουν την καταστολή απέναντι τους, δημιουργώντας και τις τραγωδίες στις θάλασσές μας και τον εγκλωβισμό στα νησιά μας.

Ο Λεσβιακός Λαός πρέπει τώρα να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Να μην αποδεχτεί τη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Να σταματήσει το Αιγαίο να είναι θάλασσα νεκρών και το νησί μας “φυλακή ψυχών”

Παλεύουμε για :

-απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους που προκαλούν τα καραβάνια των ξεριζωμένων

-πλήρη εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες και το άσυλο

-κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες

-κατάργηση του  νέου νόμου Πλεύρη που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους σαν εγκληματίες

-να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πάνω στο νησί και μην δημιουργηθούν νέα

Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης.

 

 

ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ 27/10/2025

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ