Παρασκευή 21.06.2024

Ανδρουλάκης: Το σόου Κασσελάκη, βοηθάει μόνο τον Μητσοτάκη

Στα διακυβεύματα της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News στο Mega, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, είπε μεταξύ άλλων:

«Ήδη η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει ότι φοβάται τις εκλογές. Όταν βάζει πήχη τις ευρωεκλογές του 2019 και όχι την εκλογική αναμέτρηση  του 2023, το κάνει γιατί γνωρίζει ότι τα ποσοστά του κόμματός του θα είναι πάρα πολύ χαμηλότερα. Ακόμη και με αυτόν τον πήχη που βάζει η Νέα Δημοκρατία, εμείς θα είμαστε πολύ πάνω και από τις ευρωπαϊκές και τις εθνικές εκλογές και φιλοδοξούμε να υπάρχει μία δύναμη που θα αντιπαρατεθεί στην ασυδοσία, την αλαζονεία και την απομάκρυνση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας».

Υπογράμμισε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές αντανακλά σε ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και σχολίασε ως προς την απουσία των ευρωπαϊκών θεμάτων από τον δημόσιο λόγο των κ.κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη.

«Βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ψηφίζοντας αυτόν ενισχύει τη Φον ντερ Λάιεν που δεν έκανε τίποτα και είχε μία απολύτως αποτυχημένη θητεία;  Συμφέρει τον κ. Κασσελάκη να λέει να τον ψηφίσουν για να στηριχθεί η GUE (σημ. ευρωπαϊκή αριστερά) με τους σαράντα ευρωβουλευτές με τις εμμονές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κοινών εργαλείων άμυνας και ασφάλειας που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας απέναντι στην Τουρκία;  Δεν τους συμφέρει αυτή η συζήτηση, για αυτό και δεν την κάνουν» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για την ιδιότυπη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Κασσελάκη, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει ένα ταλέντο. Εμφανίζει τις υποχρεώσεις του ως παραχωρήσεις. Πάει στρατό, στήνεται ένα σόου δεκαπέντε ημερών λες και είναι παραχώρηση. Υποχρέωσή του ήταν να πάει. Για το πόθεν έσχες στήνει ένα άλλο σόου χθες στη Θεσσαλονίκη με ένα excel, ξανά λες και είναι παραχώρηση και μας έκανε δώρο να μας ανακοινώσει κάτι που έπρεπε να έχει ανακοινώσει μήνες πριν».

«Το σόου για αυτά τα θέματα έναν τελικά βοηθάει: τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί, πέντε μέρες πριν την κάλπη δεν συζητάμε για τα τεράστια ζητήματα της κοινωνίας, τη στεγαστική κρίση, το ενεργειακό κόστος, την ακρίβεια. Προσπαθώ να δει ο ελληνικός λαός ότι είμαι και είμαστε χρήσιμοι. Για αυτό ο χρόνος μου προσανατολίζεται στη χρησιμότητα και όχι στην επικοινωνία. Πιστεύω ότι, όταν ο πολίτης καταλάβει ότι είμαι και είμαστε οι πιο χρήσιμοι, και εγώ θα γίνω Πρωθυπουργός και η Δημοκρατική Παράταξη θα ξανακυβερνήσει» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στην ασκούμενη οικονομική πολιτική τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τα πάει καλά με την οικονομία. Εδώ θα είμαστε μετά από έναν χρόνο να το συζητήσουμε. Το ότι σήμερα βγάζει δισεκατομμύρια από τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, κερδοσκοπώντας δηλαδή από την ακρίβεια και την τσέπη των πολιτών, είναι που τον κρατάει όρθιο δημοσιονομικά. Ούτε οι ευελιξίες που υπήρχαν και τον βόλεψαν για μια μεγάλη περίοδο θα υπάρχουν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης σιγά-σιγά φεύγουν ενώ δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά. Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας. Όμως, θέλω να ο πολίτης να νιώθει ότι απέναντι σε αυτήν την ασυδοσία, που έχει να κάνει με την υγεία, την παιδεία, το κράτος δικαίου, την οικονομία, θα έχει τη Δημοκρατική Παράταξη η οποία σε όλα αυτά θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή του».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποσημειώνοντας τον ρόλο των ευρωβουλευτών στις κρίσιμες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έφερε το προσωπικό του παράδειγμα.

«Το ότι κάθε καλοκαίρι έρχονται δωρεάν εκατοντάδες πυροσβέστες στην Ελλάδα, δωρεάν εναέρια πτητικά μέσα πυρόσβεσης, δωρεάν επίγεια μέσα και θα πάρουμε δύο Canadair με 30% μειωμένο κόστος από αυτά που θα πάρει η πατρίδα μας, είναι με την υπογραφή μου. Τουλάχιστον εγώ με τις δικές μου δυνάμεις κατάφερα με το RescEU η Ελλάδα να εξοικονομεί κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ. Η υπογραφή είναι δική μου, δεν είναι του κ. Μητσοτάκη. Είναι η υπογραφή μου στον τρίλογο ως εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλων των κομμάτων. Και αυτό δείχνει και την αλαζονεία τους, δεν είπαν ποτέ ούτε ένα ευχαριστώ. Ότι ήταν χάρη στη δική μου δουλειά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε πρώτο χρόνο αλλά και στην δεύτερη θητεία εξασφαλίζοντας προϋπολογισμό 3,1 δισεκατομμύρια» τόνισε.

πηγή: ελεύθερος τύπος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:30 πμ

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία, έτσι αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στενός πολιτικός του πρώην φίλος σε άρθρο του σε μεγάλο συριζαϊκό site. Του προσάπτει πολλά, αλλά οι μομφές δεν αφορούν μόνον το απώτερο παρελθόν, αλλά και το πολύ πρόσφατο. Τότε, που λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε, με μια ομολογουμένως άστοχη παρέμβαση του, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές στη γενέθλια εκδήλωση του ιδρύματός του δεν κάλεσε μόνον τον αρχηγό των «αποστατών» Αλέξη Χαρίτση, αλλά όλους τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιβραβεύοντας -πάντα κατά τον αρθρογράφο- την αποστασία τους και την υπεξαίρεση των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα τις προάλλες πως η επιχειρούμενη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν πως πίσω από αυτόν τον φορέα κρύβονται σχεδιασμοί που αποβλέπουν σε πρώτη φάση στην περιθωριοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη και σε δεύτερη φάση στην εκπαραθύρωσή του. Δηλαδή, ό,τι δεν πέτυχε ο Α. Τσίπρας με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, να το πετύχει τώρα μέσα από άλλο μονοπάτι. Η επίθεση που δέχθηκε ο Α. Τσίπρας είναι ενδεικτική ενός κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Στην Αριστερά σχεδόν πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα βγαίνουν τα μαχαίρια και έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες προηγούμενων ετών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε όλες τις μεγάλες ήττες της με ψυχραιμία, κάτι που συνέβαλε στην ανάκαμψή της, η Αριστερά τις βίωσε τραυματικά, χωρίς να αναζητήσει τις ιδεολογικές και πολιτικές αιτίες για αυτές τις ήττες (βλ. 1977, 1993, 2019, 2023). Σήμερα, με την προοπτική δημιουργίας ενός κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα διάσπασης. Τον Κασσελάκη πολύ δύσκολα θα τον «φάνε». Ο οποίος προφανώς αισθάνεται πανίσχυρος -έπεσε έξω μόνον τρεις μονάδες από τον εκλογικό του στόχο- και εκτός από τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα. Αυτά να τα βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να απομακρύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που πέτυχε το κόμμα του να παρουσιάσει στις ευρωεκλογές μια μικρή άνοδο, πάντως άνοδο και όχι πτώση. Τώρα, γιατί τον αποκαλεί ο πρώην φίλος του «Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ;». Σας παραθέτω τα λόγια του αρθρογράφου. «Ένας ολόκληρος λαός του είπε: εσένα θέλουμε, το κόμμα σου δε θέλουμε να το βλέπουμε, σε κάναμε κυβέρνηση με 36%, σου δίνουμε 32% στην ήττα σου, σε περιμένουμε πάλι, αλλά άλλαξέ τα όλα. Κι εκείνος δεν άλλαξε τίποτα! Ένας ακίνητος πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια, ο Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ». Βρήκα πολύ επιτυχημένο τον χαρακτηρισμό, που μάλλον δε θα άρεσε σε όσους εξακολουθούν να ποντάρουν -για τους δικούς τους λόγους- σε ένα κουτσό άλογο. Τα γραμμάτια ξεπληρώνονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πεταμένα λεφτά.