Σάββατο 19.06.2021

Απάντηση Λούκα σε Μαρινάκη: «Ξέχασε να μιλήσει για την ταμπακιέρα»

Απαντητική επιστολή, με αφορμή την επιστολή του κ. Μαρινάκη προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, η οποία κοινοποιήθηκε στα τοπικά μέσα, απέστειλε ο κ. Λούκας.

Η επιστολή αναφέρει:

Χαίρομαι, που το μόνο που έχει πραγματικά να μου προσάψει κάποιος, είναι η «φλυαρία», αλλά δεν πειράζει, εξάλλου πάντα ήμουν άνθρωπος του διαλόγου.

Δυστυχώς ο διορισμένος υπηρεσιακός πρόεδρος του συλλόγου ξέχασε να μιλήσει για την ταμπακιέρα και συνεχίζει να επιθυμεί να διαστρεβλώνει την αλήθεια προκειμένου να περισώσει ότι έχει απομείνει.

Προσπερνάει πολύ εύκολα το γεγονός ότι οι εκλογές κηρύχθηκαν άκυρες διότι ήταν διάτρητες νομικά. Επιπλέον κατά μια προσφιλή τακτική, αφήνει υπονοούμενο ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να την προσβάλλει. Χωρίς να σταματάει εκεί, κατηγορεί την εν λόγω υπηρεσία και για κωλυσιεργία στην έκδοση απόφασης.

Ξεχνάει όμως να κατηγορήσει τον εαυτό του για κωλυσιεργία στην αναζήτηση της απόφασης, αφού ένα μήνα μετά την έκδοσή της, δηλώνει ευθαρσώς πως έμαθε από εμένα το αποτέλεσμα, ενώ ο ίδιος (και καλά) δεν είχε λάβει γνώση. Παρόλα αυτά προσπαθεί ταυτόχρονα να υποδηλώσει ότι παρακολουθούσε στενά την κατάσταση. Παρεμπιπτόντως όπως θα είδατε και στο κείμενο της ακύρωσης υπάρχει κοινοποίηση τόσο προς το Υπουργείο Υγείας όσο και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Δηλαδή το ήξεραν όλοι εκτός από αυτούς που έπρεπε.

Ξεχνάει ότι ένσταση κατά του κύρους των αρχαιρεσιών έκαναν όχι ένας ή δύο αλλά πέντε συνάδελφοι (αυτά για το όσον αφορά στο ότι δρω «κατά μόνας, προσωπικά και εξωθεσμικά»)

Ξεχνάει επίσης ότι οι ενστάσεις των πέντε συναδέλφων δεν κατατέθηκαν λόγω του ότι δυσαρεστήθηκαν από το αποτέλεσμα (να θυμίσω ότι ένας από τους πέντε είχε εκλεγεί στις εκλογές) αλλά είχε ενημερωθεί πολύ πριν την ημέρα των εκλογών ότι αν συνεχίσει έτσι θα υποβληθούν οι ενστάσεις.

Ξεχνάει ότι πανηγύριζε πως η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του ιδίου και της Γραμματέως είχε ακυρωθεί, ενώ η αλήθεια ήταν πως είχε ορισθεί κανονικότατα τακτική δικάσιμος και η δίκη τελικά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Μαΐου και είμαστε εν αναμονή της απόφασης του δικαστή.

Και για να μην κατηγορηθώ ξανά για «φλυαρία», τα πράγματα είναι απλά κύριε πρόεδρε.

Γνωρίζατε ότι εδώ και ένα μήνα είχαν ακυρωθεί οι εκλογές και φροντίζατε να μην μαθευτεί  για να μην βαρύνει η απόφαση αυτή την εξέλιξη του δικαστηρίου ή απλώς αδιαφορούσατε για το αποτέλεσμα και αν δεν ασχολιόμασταν εμείς δεν θα είχατε μάθει ακόμα το αποτέλεσμα;

Κοινώς κε πρόεδρε, δράσατε εκ του πονηρού ή από ανικανότητα.

Λυπάμαι αλλά ότι και από τα δύο αν αποδείξετε είναι για το κακό του συλλόγου.

Καλό πρωινό.

Με εκτίμηση,

Θωμάς Λούκας

Υ.Γ. Καλό θα ήταν προσωπικές επιστολές να φεύγουν από τα προσωπικά mail του καθενός και όχι από το mail του συλλόγου. Από εκεί φεύγουν επίσημα έγγραφα. Αλλά τι λέω τώρα.

Με εκτίμηση,

Θωμάς Λούκας MD, MSc, PhD

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ