Κυριακή 21.07.2024

Apple: Αλλάζει η Siri – Τι ανακοινώθηκε

Η Apple ανακοίνωσε το «Apple Intelligence» στο WWDC 2024, την ονομασία της για τις νέες λειτουργίες AI για το iPhone και τα Mac.

 

Η ΑΙ θα μπορεί να διαχειρίζεται τις ειδοποιήσεις σας, να γράφει αυτόματα πράγματα για εσάς ή να συνοψίζει κείμενο στο mail και σε άλλες εφαρμογές. Η εταιρεία λέει επίσης ότι μπορεί να κάνει πράγματα όπως να παραπέμπει σε μια εφαρμογή για να εκτελέσει μια ενέργεια σε μια άλλη, όπως για παράδειγμα να της ζητήσετε να αναπαράγει ένα podcast που σας έστειλε ο συνεργάτης σας.

Η Apple αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να μιλούν στη Siri πολύ πιο φυσικά στο iOS 18. Η εταιρεία λέει επίσης ότι θα μπορείτε να πληκτρολογείτε στη Siri για να κάνετε πράγματα αντί να μιλάτε απλώς. Επίσης, η εταιρεία λέει ότι η Siri θα μπορεί να κάνει πράγματα όπως να ρυθμίζει προγραμματισμένα μηνύματα κειμένου και να καταλαβαίνει από το πλαίσιο των όσων λέτε ποιες εφαρμογές της ζητάτε να χρησιμοποιήσει.

Η εταιρεία λέει ότι η Siri θα μπορεί να κάνει πράγματα όπως να αναζητά τις φωτογραφίες σας για να βρει το δίπλωμα οδήγησής σας, να βγάζει τον αριθμό του διπλώματός σας και να τον κολλάει σε μια φόρμα για εσάς – παρόμοια με τις τρέχουσες λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης.

 

Η Apple κυκλοφορεί νέες προτάσεις για τη συγγραφή email και περιλήψεις κειμένου. Στο Mail, ενώ πληκτρολογείτε ένα μήνυμα, μπορείτε να βάλετε τη Siri να το γράψει για εσάς και να της ζητήσετε να αλλάξει το ύφος του.

Η Apple λέει ότι κυκλοφορεί το «Genmoji», ένα νέο χαρακτηριστικό που θα δημιουργεί αντιδράσεις που μοιάζουν με emoji, ώστε όταν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε, να μπορείτε απλά να το δημιουργήσετε από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Apple φέρνει επίσης την τεχνητή νοημοσύνη στην εφαρμογή Photos. Μπορείτε ήδη να αναζητήσετε αντικείμενα που απεικονίζονται στη βιβλιοθήκη σας, αλλά η Apple λέει ότι βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό στο μέλλον, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε πράγματα. Επίσης, πρόσθεσε λειτουργίες παρόμοιες με το Magic Eraser της Google, όπως η δυνατότητα διαγραφής ενός προσώπου από μια φωτογραφία.

Το ChatGPT 4o θα έρθει στο iOS, το macOS και το iPadOS «αργότερα φέτος», ως ένα chatbot στο οποίο μπορεί να στραφεί η Siri όταν δεν είναι σε θέση να κάνει αυτό που της ζητάτε. Όταν το κάνει αυτό, η Apple λέει ότι θα ζητήσει πρώτα την άδειά σας.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ