Σάββατο 22.06.2024

Ας τελειώσει η… ιστορία με τους «γνωστούς αγνώστους»

Η επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής απέδειξε, για μια ακόμη φορά, τον ρόλο τον «γνωστών αγνώστων» μπαχαλάκηδων.

 

ΤΙ γνωρίζαμε πριν; Οτι γίνεται κατάληψη φοιτητών στη Νομική. Τι μάθαμε μετά; Πως ανάμεσα στους 28 συλληφθέντες ήταν 9 αλλοδαποί από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία και 4 Ελληνες που δεν έχουν σχέση με τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ 15 Ελληνες ισχυρίστηκαν πως είναι φοιτητές… αγνώστου σχολής και μένει να διερευνηθεί κατά πόσο ισχύει ή είναι και εκείνοι «εξωσχολικοί».

ΤΙ σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Πως, στην ουσία, δεν υπήρχε καμία «κατάληψη φοιτητών» στη Νομική. Κάποιοι Ελληνες και ξένοι μπαχαλάκηδες μπούκαραν στη σχολή και με το έτσι θέλω προχώρησαν σε κατάληψη. Ούτε είχε παρθεί απόφαση από κάποια γενική συνέλευση. Ούτε συμμετείχαν στην κατάληψη φοιτητές της Νομικής.

ΕΧΕΙ κουραστεί η κοινωνία να ακούει, εδώ και δεκαετίες, για γνωστούς αγνώστους σε πανεπιστήμια, σε γήπεδα, σε δρόμους και πλατείες, που σπάνε, καίνε, κάνουν καταλήψεις και ό,τι γουστάρουν.

ΟΙ πολίτες θέλουν κανονικότητα. Απαιτούν τήρηση νόμων και κανόνων. Δεν έχει σημασία αν είναι κεντροαριστεροί, κεντρώοι, κεντροδεξιοί. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι υπέρ του νόμου και της τάξης. Μόνο τα άκρα, σε Αριστερά και Δεξιά, παραμένουν υπέρ της μπαχαλοποίησης.

Η κυβέρνηση οφείλει, λοιπόν, να επιβάλλει τον νόμο. Δεν μπορεί  να συνεχίζεται η φιλοσοφία «όποιος να ‘ναι κάνει ό,τι να ‘ναι», χωρίς να υπάρχουν συνέπειες. Είναι μια σημαντική «μεταρρύθμιση».

ΥΣΤΕΡΑ από τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από χούλιγκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα πως υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση η οποία και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες. Και, πλέον, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

ΤΟ ίδιο πρέπει να γίνει και με πολλές ακόμα εγκληματικές οργανώσεις χούλιγκαν των γηπέδων, αλλά και μπαχαλάκηδων σε πανεπιστήμια και δρόμους.

ΠΟΣΟΙ είναι, τελικά, αυτοί οι «γνωστοί άγνωστοι»; Πεντακόσιοι; Χίλιοι; Ετσι κι αλλιώς, πιθανότατα υπάρχουν «συγκοινωνούντα δοχεία» μεταξύ γηπέδων, καταλήψεων ΑΕΙ και επεισοδίων σε πλατείες. Είναι δυνατόν χίλιοι ποινικοί να κάνουν άνω κάτω όλη τη χώρα; Οι Αρχές οφείλουν να κινήσουν έρευνες και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους εμπλέκονται σε τέτοιου είδους ενέργειες.

πηγή: ελεύθερος τύπος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ