Τρίτη 05.07.2022

Big city festival [Vid & Pics]

Μια σειρά από δράσεις πραγματοποιήθηκαν 18 και 19 Ιουνίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου». Η πρωτοβουλία, που αποτελεί μια κοινή προσπάθεια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την ανάδειξη των παρεμβάσεων  αναβάθμισης που υλοποιήθηκαν για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάδειξη της Αρχαιολογικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής Τσαμάκια και Κάτω Κάστρου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι 6.995.747€ από τα οποία 5.596.598€ χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μουτζούρης: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει να αναπλάσουμε τις πόλεις και να τις κάνουμε πιο όμορφες και λειτουργικές θα ευοδωθεί»

Ο Περιφερειάρχης  συνομίλησε με τους συμμετέχοντες αθλητές, ΑΜΕΑ και τους «Lesvos Runners» και παρακολούθησε τα αθλητικά δρώμενα, ενώ  απηύθυνε μικρό χαιρετισμό πριν την έναρξη της Συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, με την οποία έκλεισε η βραδιά. Στον χαιρετισμό του προς το κοινό τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδουμε στους πολίτες της Μυτιλήνης και ολόκληρου του νησιού ένα πράσινο έργο, ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου.  Έγινε μία τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει πρόσωπο η περιοχή, για την οποία όλοι έχουμε αναμνήσεις και αποτελούσε τόπο αναψυχής όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει να αναπλάσουμε τις πόλεις και να τις κάνουμε πιο όμορφες και λειτουργικές θα ευοδωθεί»

Την Κυριακή 2η ημέρα των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του Κάτω Κάστρου και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δρα  Παύλο Τριανταφυλλίδη για τα έργα αποκάλυψης και ανάδειξης  των Αρχαιοτήτων στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης. Παρακολούθησε επίσης την προβολή βίντεο μιας συνολικής παρουσίασης του Αρχαιολογικού Μνημείου που έχει ετοιμάσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και εξέφραζε  τα συγχαρητήριά του για το έργο που επιτελείται.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.emprosnet.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ