ΛΗΜΝΟΣ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ - 22/01/2021 - 10:15 πμ
Μπήκαν Μπουλντόζες για την παράκαμψη του Θάνους.
Ξεκίνησε το έργο που αφορά την οδική παράκαμψη του οικισμού Θάνους . Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης είχε υπέγραψει τον περασμένο Σεπτέμβριο την Σύμβαση Κατασκευής του έργου ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΘΑΝΟΥΣ Λήμνου, προϋπολογισμού κατασκευής 3.771.677€. με Ανάδοχο κατασκευής την εταιρεία ΔΕΥΚΩΝ Α.Τ.Ε.
Η κατασκευή του δρόμου αποφασίσθηκε διότι η υφιστάμενη σύνδεση διέρχεται μέσα από το χωριό Θάνος και είναι ιδιαιτέρως προβληματική λόγω στενότητας (4 μέτρα πλάτος) και με κατά τόπους έντονες κλίσεις.
Η νέα οδός διέρχεται από το κάτω μέρος του οικισμού Θάνους και με κατεύθυνση δυτική – νότια – ανατολική, η οποία συνδέει τα δύο άκρα του επαρχιακού δρόμου Μύρινας – Πλατέως – Θάνους – Κοντιά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρακάμπτει το στενό κέντρο του χωριού και συγχρόνως διασταυρώνει ομαλά τον δρόμο προς την τουριστική περιοχή της παραλίας Θάνους.
Το έργο έχει συνολική έκταση 2,6 χιλιόμετρα και ειδικότερα: α) 2 χιλιόμετρα περίπου η οδός της κυρίας παράκαμψης και β) 600 μέτρα περίπου οι συνδετήριες – δευτερεύουσες οδοί στους κόμβους.
Το αναπτυξιακό αυτό έργο είναι σημαντικότατης σπουδαιότητας για την Λήμνο, σε μια περιοχή τουριστικών εγκαταστάσεων.
πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.limnosreport.gr/
ArrayΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανεβαίνει η ακτοπλοϊκή κίνηση στη Μύρινα – Καλύτερος ο Ιούλιος του 2026 από πέρυσι
16.08.2026 - 11:11 πμ
Η ξαφνική απώλεια του Στάθη Γραμμενόπουλου – Συγκίνηση στη Λήμνο
16.08.2026 - 10:00 πμ
Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά για 25η φορά στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο
16.08.2026 - 7:00 πμ


























