Τετάρτη 28.07.2021

Blue Origin: Μόλις 18 ετών ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία που θα πετάξει στο διάστημα με τον Μπέζος

Είναι μόλις 18 ετών και πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο. Και πλέον, στις 20 Ιουλίουαναμένεται να γίνει ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία, αφού έχει προγραμματίσει να μετέχει στην παρθενική πτήση του διαστημοπλοίου της Blue Origin, New Shepard.

Ο λόγος για τον Όλιβερ Ντέμεν, που πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο και είναι κάτοχος άδειας χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών. Είναι μάλιστα ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin που θα καταβάλλει ναύλο, συνοδεύοντας τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση. Ο Όλιβερ δηλώνει ότι το ταξίδι είναι όνειρο ζωής, επισημαίνει ότι τον εντυπωσιάζει το διάστημα, η Σελήνη και οι πύραυλοι από τότε που ήταν τεσσάρων χρονών. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε, ο Όλιβερ Ντέμεν δεν είναι ο νικητής που πλήρωσε… 28 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία για να εξασφαλίσει μια θέση στο διαστημόπλοιο. Ο συγκεκριμένος εμμένει στην ανωνυμία του και θα πετάξει σε μελλοντική πτήση.

Στην πρώτη διαστημική πτήση θα μετέχει ο Τζεφ Μπέζος, ο Μαρκ Μπέζος και η Γουόλι Φανκ, ετών 82, που θα γίνει με τη σειρά της η γηραιότερη αστροναύτης στο διάστημα.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ