Τρίτη 26.09.2023

Bullying στα σχολεία: «Πώς ο γιος μου από θύμα έγινε θύτης» – Αποκαλυπτική μαρτυρία πατέρα

Ο πατέρας ενός παιδιού αποκαλύπτει πώς το δικό του παιδί μετατράπηκε από θύμα σε δράστη σε περίπτωση εκφοβισμού (bullying) στο σχολείο.

«Ήταν μικρόσωμο και εύθραυστο. Αντιμετωπίσαμε τον εκφοβισμό από παιδιά στο Δημοτικό. Ο γιος μου υπέφερε από τον εκφοβισμό, τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο, με χλευασμούς και σωματικές επιθέσεις», δήλωσε σε συνέντευξη στο OPEN.

«Τον πείραζαν λέγοντάς τον “γιαλάκια, κοντό, χαζό” και αργότερα οι προσβολές έγιναν και σωματικές. Στη διάρκεια του Γυμνασίου, μερικά μεγαλύτερα παιδιά από τη γειτονιά τον προστάτευαν. Δηλαδή, τους λέγανε στους άλλους: “Αυτός είναι με την παρέα μου, μην τον αγγίξεις”.

Δείτε βίντεο:

«Το θέμα είναι ότι αυτό πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και μετά στο Λύκειο βλέπουμε ότι τα παιδιά αυτά αναγκάζονται να ενταχθούν σε κάποιες παρέες και να φερθούν ανάλογα. Και με τα ερεθίσματα που έχουν τη σημερινή εποχή, από τηλέφωνα ή από παρέες, οτιδήποτε, χάνουν το μέτρο». «Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε το έδαφος. Ο γιος μας χάθηκε και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Δεν το περιμέναμε».

«Παρατηρούμε ότι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο τα παιδιά αναγκάζονται να ενσωματωθούν σε παρέες και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Με τους πολλούς πειρασμούς σήμερα, είτε από τα κινητά είτε από τις παρέες, χάνουν την ισορροπία τους».

«Πολλά παιδιά δεν βάζουν όρια, δεν αναγνωρίζουν πότε πρέπει να σταματήσουν και ο εκφοβισμός μπορεί να φτάσει σε επίπεδα που οδηγούν σε ποινική δίωξη», ολοκλήρωσε ο πατέρας

ΠΗΓΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ