Σάββατο 25.09.2021

CDC: Έως και 1.000 φορές περισσότερο το ιικό φορτίο στη ρινική κοιλότητα από την παραλλαγή Δέλτα

Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού είναι μία από τις πιο μολυσματικές αναπνευστικές ασθένειες που έχουν δει ποτέ οι επιστήμονες, δήλωσε την Πέμπτη η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Ροσέλ Ουαλένσκι.

Η παραλλαγή είναι πολύ μεταδοτική, κυρίως επειδή τα άτομα που έχουν μολυνθεί με το στέλεχος Δέλτα μπορούν να μεταφέρουν έως και 1.000 φορές περισσότερο ιό στις ρινικές οδούς από ό, τι αυτά που έχουν μολυνθεί με το αρχικό στέλεχος, σύμφωνα με νέα δεδομένα.

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο επιθετική και πολύ πιο μεταδοτική από τα στελέχη που κυκλοφορούσαν προηγουμένως», δήλωσε η διευθύντρια του CDC. «Είναι ένας από τους πιο μολυσματικούς ιούς του αναπνευστικού που γνωρίζουμε, και που έχω δει στην εικοσαετή καριέρα μου», πρόσθεσε.

«Αυτός ο ιός δεν έχει κανένα κίνητρο να σταματήσει, και παραμένει σε αναζήτηση του επόμενου ευάλωτου ατόμου για μόλυνση», δήλωσε η Ουαλένσκι.

«Βρισκόμαστε σε μια ακόμη κρίσιμη στιγμή σε αυτήν την πανδημία, με τις περιπτώσεις να αυξάνονται ξανά και ορισμένα νοσοκομεία να πλησιάζουν στο μέγιστο δυναμικό τους σε ορισμένες περιοχές, πρέπει να ενώσουμε ως ένα έθνος», κατέληξε αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ