Τετάρτη 27.10.2021

Χ.Ο.Λ. «Ήφαιστος: Μήνυμα για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου

Μήνυμα για τον εορτασμό της 109ης επετείου απελευθέρωσης της Λήμνου εξέδωσε ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο Ήφαιστος»:

«109 χρόνια από την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού μας. Για ακόμη μια φορά χωρίς όλα αυτά τα οποία μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε δεδομένα ως φόρο τιμής και μνήμης, τις παρελάσεις, τα εμβατήρια, τον κόσμο που πλημμύριζε τον Ρωμαίικο γυαλό, τα χειροκροτήματα,την ομορφιά των παιδιών που παρήλαυναν,τον πλούτο των παραδοσιακών μας φορεσιών και τη λεβεντιά των στρατιωτών μας, θα γιορτάσουμε την τοπική μας επέτειο απελευθέρωσης διαφορετικά, αλλά σίγουρα όχι φτωχότερα.

Όχι φτωχότερα γιατί Τιμή είναι να θυμάσαι, να μαθαίνεις την ιστορία, να γνωρίζεις τον ελευθερωτή του τόπου σου ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη κι όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για σένα, να παραδειγματίζεσαι από τους αγώνες και τις θυσίες τους και κυρίως να μη ξεχνάς ούτε στιγμή τι οφείλεις σ εκείνους που έβαλαν την αγάπη για την πατρίδα πάνω απ τον εαυτό τους.

Πιστοί πάντα στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα τα οποία μπορούμε σήμερα ελεύθεροι να υπηρετούμε αλλά και να μεταφέρουμε στη νέα γενιά ως χρέος μας, ας παραμείνουμε ενωμένοι αντλώντας δύναμη και όραμα ελευθερίας από τους αγώνες των προγόνων μας κι ας ελπίσουμε ότι ο νέος αγώνας απέναντι στον σημερινό εχθρό που απειλεί τον πλανήτη μας θα τελειώσει σύντομα και νικηφόρα».

xol ifaistos 8 oktovriou limnos in

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://www.limnosfm100.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ