Τρίτη 05.07.2022

Χάκερς επιτέθηκαν σε ιστοσελίδα ρωσικού υπουργείου – Ανέβασαν τη φράση «Δόξα στην Ουκρανία»

Ουκρανοί χάκερς επιτέθηκαν σε ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Κατασκευών, Στέγασης και Υπηρεσιών Κοινής ωφελείας με τους χρήστες να βλέπουν μία σελίδα με τη φράση «Δόξα στην Ουκρανία» στα ουκρανικά.

Όπως μετέδωσε χθες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA», επικαλούμενο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου, ο ιστότοπος τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας και σύντομα αποκαταστάθηκε αλλά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών προστατεύτηκαν.

Το ίδιο πρακτορείο υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί χάκερς ζήτησαν λύτρα για να αποτρέψουν τη δημόσια αποκάλυψη των δεδομένων των χρηστών. Αυτός ο ισχυρισμός δεν επαληθεύτηκε.

Πολλαπλές κυβερνοεπιθέσεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πολλές ρωσικέςκρατικές εταιρείες και ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν δεχθεί επιθέσεις από Ουκρανούς χάκερς αφότου ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου, οι επιθέσεις χάκερ έθεσαν επί τρεις ημέρες εκτός λειτουργίας τον ιστότοπο «RuTube» και άλλαξαν το «μενού» της δορυφορικής τηλεόρασης στη Μόσχα την «Ημέρα της Νίκης», όταν η Ρωσία γιόρταζε την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ