Δευτέρα 05.12.2022

Χαμηλόμισθοι οι εργαζόμενοι της Tesla – Πόσα παίρνουν;

top

Εκτιμητές κάνουν λόγο για ανάγκη αύξησης του μισθολογίου από την Tesla στο Βερολίνο, προκειμένου να βρει εργαζόμενους.

Δεν πάνε και πολύ καλά τα πράγματα για το προσωπικό της Tesla στις Γερμανικές εγκαταστάσεις, όπως φαίνεται οι μισθοί που προσφέρονται δεν είναι δελεαστικοί.

Οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι λαμβάνουν περίπου 20% χαμηλότερο μισθό στο εργοστάσιο της Tesla απ΄ ότι σε αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δηλαδή, ο πρώτος μισθός στην Tesla είναι περίπου στα 1.550 ευρώ καθαρά, όταν οι συλλογικές συμβάσεις προβλέπουν το ποσό αυτό να είναι περίπου στα 2.100 ευρώ καθαρά.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η στελέχωση της Tesla «δεν προχωρά με την προγραμματισμένη ταχύτητα», δήλωσε η Birgit Dietze, περιφερειακή επικεφαλής της IG Metall. «Πολλοί άνθρωποι θα ενδιαφερόντουσαν να μετακινηθούν στην Tesla αλλά τελικά αποφάσισαν να μην το κάνουν, καθώς σε πολλές περιπτώσεις κερδίζουν πολύ περισσότεραστις θέσεις που κατέχουν σε άλλες εταιρείες αυτοκινήτων».

Η Tesla έχει προσδιορίσει ως ανάγκη απασχόλησης όταν η παραγωγή των οχημάτων θα φτάσει στο μάξιμουμ της δυναμικής του εργοστασίου, τα 12.000 άτομα στο εργοτάξιο της Gruenheide. Τον περασμένο Μάρτιο στο εργοστάσιο εργαζόντουσαν 3.000 άνθρωποι.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τον Μάρτιο ότι περισσότερα από 3.000 άτομα εργάζονται στο εργοστάσιο και ότι σχεδιάζει να προσλάβει μερικές χιλιάδες ακόμα μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Elon Musk, ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, πριν λίγες μέρες «προειδοποίησε» με εσωτερική ενημέρωση, ότι η Tesla είχε ένα «πολύ δύσκολο τρίμηνο», καθώς παλεύει με εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα που την αναγκάζει να «εκλιπαρεί» τους εργαζόμενους να «βάλουν πλάτη» για να επανέλθει η εταιρεία σε καλό δρόμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ