Δευτέρα 03.10.2022

Χρέη Επάρχου Λήμνου θα εκτελεί μέχρι νεοτέρας ο Πανάγος Κουφέλος

Ο Πανάγος Κουφέλος, Γεωγραφικός Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου αναλαμβάνει προσωρινά, να εκτελεί και χρέη Επάρχου Λήμνου μετά την παραίτηση του κ. Βλάττα, έως ότου ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης ορίσει νέο Έπαρχο.

Η διαδικασία αντικατάστασης όμως φαίνεται να μην είναι απλή υπόθεση, καθώς οι δυο εναπομείναντες Λημνιοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Τούφου και κ. Αδαμίδης φαίνεται να μην επιθυμούν να αναλάβουν την εν λόγω θέση.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.

Ποιος είναι ο Πανάγος Κουφέλος

Ο Παναγιώτης (Πανάγος) Κουφέλος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και είναι το δεύτερο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Μιχαήλ και της Παναγιώτας Κουφέλου και κατάγεται από την Αγιάσο.

Έχει σπουδάσει Νομική στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Επίσης, είναι πτυχιούχος των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα της Ιταλίας με εξειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και τον Τουρισμό.

Είναι γνώστης δύο ξένων γλωσσών (Αγγλικών και Ιταλικών). Κατοικεί στην Μυτιλήνη, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, αφού είναι Δικηγόρος στο Εφετείο Βορείου Αιγαίου και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Είναι μέλος της «Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων» και έχει συμμετάσχει και ως σύνεδρος και ως ομιλητής σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων σχετικά με νομικά θέματα και προβληματισμούς που αφορούσαν σε διάφορους τομείς του δικαίου. Είναι Νομικός Σύμβουλος του «Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών» Μανταμάδου και διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία, καθώς είναι ενεργό μέλος της τοπικής εκκλησίας από τα παιδικά του χρόνια. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου από το 2004 έως και σήμερα.

Διετέλεσε Σύμβουλος της Σχολικής Επιτροπής Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ από το έτος 2010 έως 2014. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγιάσου από το έτος 2006 έως το 2010. Ασχολείται με τα κοινά από νεαρή ηλικία.

Διετέλεσε Εντεταλμένος Διαχειριστής του Κληροδοτήματος Απ. Σημαντήρη από το 2005 έως το 2012. Υπήρξε δε και δυο φορές ο επιστημονικός υπεύθυνος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα «Ελαιοδιατροφή» και «BioBus» που πραγματοποιηθήκαν στο Κληροδότημα Απ.

Σημαντήρη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αντίστοιχα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ