Τρίτη 06.06.2023

Χρυσή Αυγή: Τι λένε δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση της δίκης – Η… ανύπαρκτη αίθουσα, οι Ποινικοί Κώδικες και οι «αντιφασίστες»

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρεί πως δεν θα είχαµε φτάσει σε αυτό το σηµείο εάν είχε ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής από το 2013

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ καµώνεται πως η Νέα ∆ηµοκρατία χειρίστηκε µε αναποτελεσµατικό τρόπο το µπλόκο στο πάλαι ποτέ πρωτοπαλλήκαρο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αξίζει να υπενθυµίσουµε τι λένε δύο κορυφαία στελέχη της πρώτη φορά Αριστεράς για την υπόθεση αυτή.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θεωρεί πως δεν θα είχαµε φτάσει σε αυτό το σηµείο εάν είχε ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής από το 2013. Υποψιάζεται δε πως σκοπίµως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής του, καθώς κάποιους βόλευε να µένει η ιστορία αυτή ανοιχτή, για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους ως «αντιφασίστες» στους δρόµους.

Υπάρχει όµως και ο πρώην υπουργός ∆ικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος, όταν είχε πάρει αποστάσεις από τους περίφηµους Ποινικούς Κώδικες που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ µία εβδοµάδα πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019, είχε υποστηρίξει πως σε αυτούς περιλαµβάνονταν διατάξεις που ρίχνουν στα µαλακά την ηγεσία της Χ.Α. Αυτό γιατί προβλεπόταν ίδια µεταχείριση για την ηγεσία της εγκληµατικής οργάνωσης και για τα απλά µέλη,ενώ δεν υπήρχε καµία πρόνοια στέρησης των πολιτικών τους δικαιωµάτων.

ΠΗΓΗ:
https://www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ