Δευτέρα 14.06.2021

CNBC: “Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κατακλύζονται με αιτήματα Αμερικανών τουριστών για την Ελλάδα”

Μπορεί να έχουν τη φήμη ότι είναι θορυβώδεις και κακότροποι, αλλά την ώρα που η Ευρώπη ετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορά της σε ξένους επισκέπτες εγκαίρως για τη θερινή σεζόν, ελπίζει να δει τους Αμερικανούς τουρίστες να κάνουν την επιστροφή τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

Οι διεθνείς αφίξεις των Αμερικανών στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 70% πέρυσι σε σύγκριση με το 2019, ενώ πραγματοποίησαν περισσότερα από 36 εκατομμύρια ταξίδια στην Ευρώπη το 2019. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 6,6 εκατομμύρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ECT).

Ωστόσο, με το 50% των ενήλικων Αμερικανών να έχουν εμβολιαστεί και τις αμερικανικές αεροπορικές να επεκτείνουν όλο και περισσότερο τις πτήσεις τους προς την Ευρώπη, κάποιοι Αμερικανοί σκέφτονται σοβαρά να έρθουν το καλοκαίρι.

Μάλιστα, όταν η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπαινίχθηκε τον περασμένο μήνα ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί ίσως μπορέσουν να έρθουν φέτος στην Ευρωζώνη, οι αναζητήσεις ταξιδιών από τις ΗΠΑ εκτοξεύθηκαν κατά 47%, όπως αναφέρει η εταιρεία αναζήτησης τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων Hopper.

Αυτόν τον μήνα, όπως αναφέρει το CNBC, η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καλωσόρισε ξανά ξένους τουρίστες, μεταξύ αυτών και Αμερικανών, χωρίς την απαίτηση να μπουν σε καραντίνα αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή αν έχουν αρνητικό τεστ.

“Η Ελλάδα προσφέρει στον κόσμο αυτό που θέλει”, ανέφερε ο υπ. Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε ανάρτησή του όταν άνοιξε ο ελληνικός τουρισμός στις 15 Μαΐου. Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εμβολιάσει πλήρως τον πληθυσμό των 6.000 νησιών της ως τα τέλη Ιουνίου.

Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι η Σαντορίνη, η οποία χαρακτηρίζεται από το CNBC ως “τουριστική παγίδα”. Ερωτηθείς για το πόσο του έλειψαν οι Αμερικανοί, ο γενικός διευθυντής των πολυτελών ξενοδοχείων Canaves Oia, Μάρκος Χαϊδεμένος, απαντά: “Δεν έχετε ιδέα”… Ακόμα και πριν από τις ανακοινώσεις της ΕΕ, ο 33χρονος επιχειρηματίας δήλωσε ότι οι πρώτοι Αμερικανοί επισκέπτες των ξενοδοχείων άρχισαν να καταφθάνουν, μόλις η Ελλάδα άνοιξε ξανά αυτόν τον μήνα.

“Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κατακλύζονται από αιτήματα (Αμερικανών τουριστών) για την Ελλάδα”, πρόσθεσε.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ