Πέμπτη 11.08.2022

Δελτίο τύπου από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λέσβου

Μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων παρακολούθησης  με το λογισμικό ΠΗΓΑΣΟΣ, το  Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο,  δημιούργησε μια ειδική  υπηρεσία  μέσω της οποίας οι ευρωβουλευτές, θα μπορούσαν να ελέγχουν τις  τηλεφωνικές τους συσκευές για τυχόν μολύνσεις από παράνομα λογισμικά . Ο ΠΗΓΑΣΟΣ  είναι κακόβουλο λογισμικό, και ανήκει στην κατηγορία των λογισμικών κατασκοπείας .Στις 28/6/22 ο  πρόεδρος του κινήματος μας κ. Ανδρουλάκης, έκανε χρήση αυτής της υπηρεσίας για προληπτικούς λόγους .Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στην συσκευή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ , φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου  , που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό predator.
To  predator  δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείται οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται  μέσω της συσκευής .Στη συνέχεια με πρόταση των αρμοδίων υπηρεσιών του κοινοβουλίου , ‘έγινε συμπληρωματικός έλεγχος στην συσκευή του προέδρου μας , και μετά από  την ολοκλήρωση των ελέγχων , οι υπηρεσίες του κοινοβουλίου συνέταξαν σχετική έκθεση, την οποία παρέδωσαν στον  κ. Ανδρουλάκη τις προηγούμενες ημέρες . Από  την έκθεση αυτή προκύπτει ότι έγινε προσπάθεια να παγιδευτεί το τηλέφωνο του προέδρου μας , ο οποίος γλύτωσε από τα χειρότερα, αφού δεν πάτησε το link που του ζητήθηκε να ενεργοποιήσει. Σημειώνεται ότι από τους 200  και πλέον ελέγχους κινητών ευρωβουλευτών που έχουν διεξαχθεί , ήταν  η πρώτη περίπτωση που διαπιστώθηκε απόπειρα μόλυνσης  προσωπικής τηλεφωνικής συσκευής .
Σήμερα ο πρόεδρος του κινήματος  κατέθεσε ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ  ΑΝΑΦΟΡΑ   στον εισαγγελέα, και παράλληλα ενημέρωσε όλους τους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής επιτροπής  .
Πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση  απόπειρας παραβίασης του απορρήτου  των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην  Ελλάδα. Επιχειρήθηκε  κατά κύριο λόγο να θιγεί η πολιτική δραστηριότητα  του  , και κατ επέκταση διακυβεύεται  η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος .Όσοι  κυνηγούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  (PREDATOR = κυνηγός ), επεδίωξαν  όχι μόνο  να ακούν τις κλήσεις του, αλλά να μετατρέψουν την συσκευή του, σε μέσο διαρκούς παρακολούθησης του .
Επιβάλλεται η άμεση λήψη δράσης , από όλα τα αρμόδια όργανα , για την εύρεση όσων  επιχείρησαν , αυτήν την  ωμή προσπάθεια παγίδευσης  του σημερινού προέδρου του τρίτου  κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας .Τα πολιτικά κόμματα  και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες  πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους , για την κάθαρση σε αυτή  την υπόθεση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ