Τετάρτη 07.12.2022

Διαμαρτυρίες των γονέων του 3ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας για την έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

Την έντονη δυσαρέσκεια τους, εκφράζουν με επιστολή τους προς τους αρμοδίους, οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, για την μη τοποθέτηση, μέχρι αυτή την ώρα, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Η επιστολή απευθύνεται στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και κοινοποιείται στις Ενώσεις Καθηγητών Μουσικής, Καθηγητών Θεατρικής Αγωγής, Καθηγητών Καλλιτεχνικών, καθώς και στα Μ.Μ.Ε του νησιού.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας Λήμνου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη τοποθέτηση εκπαιδευτικού Μουσικής κλάδου ΠΕ 79, Θεατρικής Αγωγής κλάδου ΠΕ 91 και Καλλιτεχνικών ΠΕ 08 για τη διδασκαλία των οικείων αντικειμένων στους μαθητές του σχολείου μας. Δεν αμφιβάλλουμε ότι και οι δάσκαλοι των τάξεων του σχολείου υπερβάλλουν εαυτούς και αναγνωρίζουμε τον κόπο και την αφοσίωσή τους. Ωστόσο, είναι τόσο για εκείνους όσο και για τους μαθητές – οπωσδήποτε και για τους μη τοποθετημένους εκπαιδευτικούς – άδικο να μη διδάσκονται τα μαθήματα αυτά από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει ακριβώς αυτά τα αντικείμενα! Τη στιγμή, μάλιστα, που σε άλλα σχολεία της περιοχής μας Μουσική διδάσκει ο Μουσικός, Θεατρική Αγωγή ο Θεατρολόγος και Καλλιτεχνικά ο Εικαστικός, όπως είναι αυτονόητο.

Ελπίζουμε ότι θα διορθώσετε αυτή την αδικία τοποθετώντας άμεσα και στο δικό μας σχολείο καθηγητές ειδικοτήτων για τη διδασκαλία των οικείων αντικειμένων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ