Κυριακή 25.09.2022

Δίκη Φιλιππίδη: «Έλεγε στην κόρη μου πως δεν θα δει ποτέ καριέρα», κατέθεσε ο πατέρας της δεύτερης καταγγέλλουσας

«Η καριέρα σου όσο περνάει από μένα δε θα τη δεις ποτέ». Αυτά τα λόγια φέρεται να είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης στη δεύτερη γυναίκα, την οποία κατά το κατηγορητήριο, αποπειράθηκε να βιάσει μέσα σε θεατρικό καμαρίνι το 2010. Τουλάχιστον αυτό, κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη του ηθοποιού, ο πατέρας της καταγγέλλουσας, γιατρός στο επάγγελμα, σημειώνοντας πως αυτό που συνέβη στην κόρη του είχε διάρκεια και την έπληξε, ψυχολογικά και επαγγελματικά.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του ο πατέρας της καταγγέλλουσας, ανέφερε πως ο ίδιος πληροφορήθηκε για τις καταγγελίες σχετικά με τον Π. Φιλιππίδη πριν από ένα έτος από τα ΜΜΕ. Τότε, όπως είπε κάλεσε τη κόρη του και της είπε ότι «ο Φιλιππίδης έχει θέματα». Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας ανέφερε: «Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια διαδικασία. Έβλεπα από την τηλεόραση αυτά που γινόντουσαν. Πήρα την κόρη μου ότι ο κ. Φιλιππίδης έχει θέματα. Και μου είπε ότι είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα. Έχω πάρει δικηγόρο. Στην αρχή το είδα κάπως. Αισθητικώς δε μου άρεσε. Όχι της κόρης μου, όλη η ιστορία. Όταν μίλησα μαζί της και μου είπε τι συνέβη κυρίως μετά το περιστατικό την προέτρεψα να συνεχίσει την καταγγελία».

Νωρίτερα, ο μάρτυρας είχε αναφερθεί στη γνωριμία της κόρης του με τον κατηγορούμενο. Όπως είπε ο ίδιος είχε μίλησε για εκείνη και τις σπουδές στο θέατρο σε ένα φίλο του, ο οποίος την έστειλε με το βιογραφικό της στον Πέτρο Φιλιππίδη. «Της έκλεισε ραντεβού με τον Φιλιππίδη κι εκείνη γύρισε ενθουσιασμένη. Της έδωσε κάποιο ρόλο, θα έκανε αντικατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω της είπε θα την προωθήσει και στο Mega. Είχε περάσει και οντισιόν από το mega και μετά της είπαν ότι δεν την παίρνουν».

 • Πρόεδρος: Τι σας είπε για το ρόλο στο θέατρο;
 • Μάρτυρας: Είχε γυρίσει ενθουσιασμένη, αλλά μετά από κάποιο διάστημα είπε ότι δεν τον πήρε το ρόλο.
 • Πρόεδρος: Σας είπε για ποιο λόγο δεν την πήραν;
 • Μάρτυρας: Όχι. Ήταν στεναχωρημένη, μελαγχολική, αντιδρούσε παράξενα. Πήγαινε να πάει κάπου και επέστρεφε σπίτι. Απευθύνθηκα σε ένα ψυχίατρο συνάδελφο για να τη βοηθήσει. Την εξέτασε και της έδωσε αντικαταθλιπτικό. Το πήρε περίπου τρεις μήνες. Για να τη βοηθήσω την έστελνα με μια φίλη μου να βλέπει παραστάσεις στην Επίδαυρο. Εκεί γνωρίστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη. Αυτός ήθελε να κάνει μια παράσταση με νέους ηθοποιούς. Τους είπα ότι θα αναλάβω σαν παραγωγός το concept. Κι έτσι έγινε.
 • Πρόεδρος: Τι σας είπε η κόρη σας για το επίδικο περιστατικό;
 • Μάρτυρας: Μου είπε ότι προσπάθησε να την ασελγήσει. Ότι προσπάθησε να της κατεβάσει το κολάν. Εκείνη αντέδρασε. Μου είπε ότι ήταν στιβαρός και της άφησε μελανιές στο σώμα.
 • Πρόεδρος: Σας είπε αν ο κατηγορούμενος προσπάθησε να επηρεάσει την καριέρα της στην τηλεόραση;
 • Μάρτυρας: Μου είπε ότι την ενοχλούσε από το τηλέφωνο σεξουαλικά. Μου είπε ότι της είπε «εγώ κάνω ότι θέλω, δε θα ξαναβγείς στο Mega, αν αλλάξεις γνώμη θα δεις τι θα κάνω». Αυτό πάει να πει ότι της είπε πως «η καριέρα σου όσο περνάει από μένα δε θα τη δεις ποτέ».
 • Πρόεδρος: Η σχέση σας με την κόρη σας εκείνη την περίοδο;
 • Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλές οι σχέσεις μας.
 • Πρόεδρος: Γιατί δεν σας το είπε το 2010;
 • Μάρτυρας: Ντρεπόταν γι’ αυτό που της συνέβη και για το επάγγελμα της. Δεν ήθελε να υποβιβάσει το χώρο της. Αν μου το έλεγε το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να την πάρω από αυτό το χώρο.«Κύριε Φιλιππίδη λυπάμαι»

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε ολοκληρωθεί η εξέταση από την υπεράσπιση της μάρτυρα φίλης της καταγγέλλουσας. Μάλιστα, κάποια στιγμή η μάρτυρας γύρισε προς τον κατηγορούμενο και του είπε: «κύριε Φιλιππίδη λυπάμαι». «Και εγώ της απάντησε» εκείνος. Ο διάλογος αυτός έγινε καθώς νωρίτερα η μάρτυρας είχε αναφέρει ότι κατηγορούμενος είναι ένα σπάνιο ταλέντο και ότι από τη συνεργασία που ή ίδια είχε μαζί του στο θέατρο διδάχθηκε πολλά πράγματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε η μάρτυρας, αυτό είναι ένα ξεχωριστό θέμα και δεν σημαίνει ότι δίνει το δικαίωμα στον κατηγορούμενο να ασκεί βία και να τραυματίζει ψυχικά άλλα άτομα με τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του. Πάντως, μετά τα λόγια αυτά της μάρτυρα και του κατηγορούμενου, η καταγγέλλουσα αποχώρησε από την αίθουσα δείχνοντας αναστατωμένη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ