Τετάρτη 27.09.2023

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξέσπασε η ιατροδικαστής Δημακοπούλου – «Μ’ έχετε εδώ έξι ώρες, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ηοποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονία και ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου εξετάστηκε και σήμερα από την έδρα και δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για το πώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κοριτσάκι δεν δηλητηριάστηκε με μεγάλη δόση κεταμίνης.

Η μάρτυρας, η οποία έχει προταθεί να καταθέσει στο δικαστήριο από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης μητέρας, έχει υποστηρίξει πως το παιδί πέθανε από υποθρεψία σε συνδυασμό με λοίμωξη αναπνευστικού και επιληψία, που του προκάλεσαν ανακοπή.

Μάλιστα υποστήριξε πως η υγεία της Τζωρτζίνας ήταν πολύ επιβαρυμένη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και κατέληξε.

Η μάρτυρας ειδικών γνώσεων κατάθεσε, μεταξύ άλλων: «Είχε λοίμωξη του αναπνευστικού. Είχε υγρούς ρόγχους, ίσως ήδη να είχε ξεκινήσει πνευμονικό οίδημα, μαζί με την υποθρεψία είχε παράλληλα και λοίμωξη αναπνευστικού. Είχε επιληψία, είχε και λοίμωξη. Ένα παιδί σε πέντε μέρες έχει κάνει δέκα τέσσερα περιστατικά. Ήδη από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο το παιδί είχε σταδιοδρομηθεί. Πόσο άλλο να αντέξει ένα παιδί;».

«Δεν αντέχω άλλο»

Ως οφείλει η έδρα υπέβαλε στην κυρία Δημακοπούλου σωρεία διευκρινιστικών ερωτήσεων για τα λεγόμενά της με εκείνη κάποια στιγμή να εκρήγνυται.

Για αρκετά λεπτά φώναζε μέσα στο ακροατήριο και χτύπαγε τα χέρια της στο βήμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μ’ έχετε εδώ έξι ώρες! Μου λέτε πως δεν διαβάζω τα ιατρικά έγγραφα! Μου λέτε ότι δεν έχω γνώση… Εμένα; Που είμαι εδώ, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου; Λέτε πως δεν έχω γνώσεις ιατρικής; Που τα λένε και οι δημοσιογράφοι και τα ακούνε και οι γονείς μου; Δεν αντέχω άλλο… Ποιο όφελος έχω; Βάλλομαι χωρίς λόγο. Για ποιο λόγο νομίζετε ότι ήρθα εδώ; Να υπερασπιστώ την κατηγορούμενη; Δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ. Ζητώ συγνώμη άλλα έχω εξαντλήσει τα περιθώρια για αυτά που ακούγονται. Αν ο κύριος Μπουζιάνης (σ.σ. ο ιατροδικαστής) είχε λάβει τον ιατρικό φάκελο δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Αν είχε δώσει σαφή απάντηση δεν θα ήμουν εδώ».

Απαντώντας στη μάρτυρα η πρόεδρος του δικαστηρίου της είπε: «Ούτε εμείς σας μιλήσαμε. Ούτε σας εκφοβίσαμε. Αν είστε φορτισμένη συναισθηματικά δεν αφορά εμάς. Είμαστε εδώ για να δικάσουμε μια υπόθεση και θέλουμε να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν σας κατηγορήσαμε για κάτι και δεν κατάλαβα από τι πυροδοτήθηκε όλο αυτό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ