Κυριακή 19.05.2024

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Με εφαρμογή του νόμου Παρασκευοπούλου αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος

O δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Αργύριος Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ σχολίασε την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

«Οι τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με το ποιος νόμος εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο, δίνουν τη δυνατότητα σε έναν κατηγορούμενο ο οποίος έχει εκτίσει είτε το 1/3, στην περίπτωση εδώ του κυρίου Μιχαλολιάκου νομίζω εφαρμόζεται αυτός ο νόμος του κ. Παρασκευόπουλου, είτε τα 3/5, είτε πλέον ισχύει τα 4/5 της ποινής για τους καταδικασθέντες σε εγκληματική οργάνωση» και έχει καλή διαγωγή, να μπορεί να αποφυλακίζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος, ενώ πρόσθεσε «απ’ ότι μαθαίνω από δημοσιογραφικές πηγές ο κύριος Μιχαλολιάκος έχει καλή διαγωγή».

“Η δίωξη δεν είναι ιδεολογική, είναι ποινική”

«Η δίωξη του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής δεν είναι ιδεολογική, δεν είναι πολιτική, είναι ποινική. Δεν έχουν μπει για τις ιδέες τους στη φυλακή επειδή τις λέγανε, έχουν μπει επειδή διαπράττουν κακουργήματα στο βωμό αυτών των ιδεών. Αυτές λοιπόν οι ιδέες δεν είναι απλά, γιατί πολλές φορές μπορεί να μιλάει και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος αλλά και άλλοι κατηγορούμενοι περί σκευωρίας, περί πολιτικής διώξεως και διάφορες τέτοιες φιλολογίες υπεράσπισης, δεν είναι. Είναι ποινικοί.

Οι ιδέες όμως έχουν παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Οι ιδέες που είναι η ναζιστική ιδεολογία, είναι αυτές που συντηρούνται και συσπειρώνουν τη δράση τους, τη δράση της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είναι αυτές οι οποίες καταδεικνύουν και επιλέγουν τα θύματα» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

«Οι τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με το ποιος νόμος εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο, δίνουν τη δυνατότητα σε έναν κατηγορούμενο ο οποίος έχει εκτίσει είτε το 1/3, στην περίπτωση εδώ του κυρίου Μιχαλολιάκου νομίζω εφαρμόζεται αυτός ο νόμος του κ. Παρασκευόπουλου, είτε τα 3/5, είτε πλέον ισχύει τα 4/5 της ποινής για τους καταδικασθέντες σε εγκληματική οργάνωση.

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ