Τρίτη 03.10.2023

Δήμητρα Αλεξανδρή, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μυτιλήνης: Δίπλα στον πολίτη!

Για ποιο λόγο συμμετέχω με τον Π. Κουφέλο

Τα τεκταινόμενα στον Δήμο Μυτιλήνης, διέψευσαν τον σύγχρονο φιλόσοφο Ουμπέρτο Έκο! Τελικά υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο!

Η αποχώρηση εμού και τεσσάρων άλλων στελεχών της απερχόμενης δημοτικής αρχής, κατέδειξε και ανέδειξε, όλες εκείνες τις παθογένειες, τις δυσαρμονίες, τις διαφωνίες και τα προβλήματα επικοινωνίας, μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημαρχών. Αιτία αυτών η διαφορετική προσέγγιση στην εφαρμογή της πολιτικής. Οι προτάσεις, οι επισημάνσεις μου, οι σχεδιασμοί και το όραμα μου για καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη, προσέκρουαν στην αναβλητικότητα στα όρια της άρνησης και το εντελώς διάφορο πρίσμα, μέσα από το οποίο έβλεπε τα πράγματα ο Δήμαρχος. Μια ποδοσφαιρική ομάδα με καλούς παίκτες, μια συμφωνική ορχήστρα με εξαίρετους σολίστ, αν δεν έχει ικανό προπονητή και εξαίρετο μαέστρο δεν πρόκειται να φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα!

Ο λόγος που επέλεξα να συστρατευθώ στο κάλεσμα του Υποψηφίου Δημάρχου Πανάγου Κουφέλου και να συμμετάσχω, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με την Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ – ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ», είναι η δοκιμασμένη ικανότητα του επικεφαλής, να συντονίσει όλα εκείνα τα άξια στελέχη που τον πλαισιώνουμε ώστε η ομάδα να αποδώσει τα μέγιστα, πάντα προς όφελος του δημότη της Μυτιλήνης.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων, Πολιτικής Προστασίας και χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, επέδειξε ζήλο, εργατικότητα και πάνω από όλα ορατό έργο. Όντας εγώ θιασώτης των λίγων λόγων και πολλών πράξεων, θεωρώ ότι ο Πανάγος Κουφέλος προσωποποιεί αυτή την φιλοσοφία. Αποδέχομαι πλήρως την άποψη που υποστηρίζει πως «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Για να μετουσιωθεί σε απτή πραγματικότητα η φράση αυτή, πρέπει να σταματήσουν οι ταγοί της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης τις ατέρμονες κενολογίες και να περάσουν στην βελτίωση της ζωής των Μυτιληνιών. Είναι πάρα πολύ ωραίες οι «αμπελοφιλοσοφίες», εγώ όμως, όπως και ο Πανάγος Κουφέλος, προχωράμε πολλά βήματα μπροστά! Σχεδιάζουμε, μελετάμε, ενεργούμε, παρουσιάζουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα. Και οι δυο καταπιαστήκαμε την αυτοδιοικητική τετραετία που ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες, με τομείς και ζητήματα που καίνε! Φέραμε σε πέρας τις αποστολές μας με επιτυχία! Παράξαμε έργο! Ένα έργο που θα συνεχιστεί στον Δήμο Μυτιλήνης!

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ