Παρασκευή 02.10.2026

Δυναμική παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην έκθεση “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2026” | Μια γιορτή παράδοσης, φύσης και γαστρονομίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πλήθος επισκεπτών ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2026», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC) Παιανίας.

Σε έναν κοινό χώρο που προσέλκυσε χιλιάδες φίλους της υπαίθρου και του κυνηγιού, τα νησιά της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου «συστήθηκαν» στο ευρύ κοινό όχι μόνο ως κορυφαίοι κυνηγετικοί προορισμοί, αλλά και ως κέντρα πολιτισμού και γαστρονομίας. Το περίπτερο αποτέλεσε σημείο συνάντησης για δεκάδες κυνηγούς από τα νησιά μας, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν τοπικά προϊόντα και η ιδιαίτερη κουλτούρα του Αρχιπελάγους.

Ακίνητα Λήμνου

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Στις 27-29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC) Παιανίας η Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2026». Ένα γεγονός της ελληνικής κυνηγετικής και κυνοφιλικής κοινότητας, μια γιορτή που συνδέει την παράδοση, τη φύση, την τεχνογνωσία και την αγάπη για τους κυνηγετικούς σκύλους και γενικά τις outdoor δραστηριότητες. Χιλιάδες άνθρωποι με κοινή την αγάπη τους για το κυνήγι, τις δραστηριότητες της υπαίθρου και τη φύση είχαν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν μαζί να ενημερωθούν για νέους εξοπλισμούς και τεχνολογίες, να συζητήσουν για τρέχοντα θέματα και να παρακολουθήσουν ομιλίες και events που πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της έκθεσης.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους συμμετείχε μαζί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με δικό τους χώρο. Δεκάδες κυνηγοί από Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Σάμο είχαν την ευκαιρία να μας επισκεφθούν και να συζητήσουμε όλοι μαζί ενώ η Περιφέρεια με παραγωγούς των νησιών μας είχαν τον χώρο και τα προϊόντα για να προωθήσουν τα νησιά μας ως τουριστικούς προορισμούς με ιστορία, παράδοση, κουλτούρα και σπουδαία γαστρονομία, σε τεράστιο αριθμό ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Ιδιαίτερη τιμή για εμάς ήταν η επίσκεψη του Βουλευτή νομού Χίου Νότη Μηταράκη (Νέα Δημοκρατία) στο περίπτερο μας, οι δηλώσεις του οποίου έδειξαν ότι έχει πλήρη εικόνα και ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της Χίου αλλά και για το έργο και την προσφορά των Κυνηγετικών Οργανώσεων (Ομοσπονδίας & ΚΣ Χίου «η Άρτεμις»). Το περίπτερο μας επισκέφθηκε και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους (Νέα Δημοκρατία) ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ήρθε σε επαφή και με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κέλλα Χρήστο, με φόντο τις εξελίξεις για τον αφθώδη πυρετό στο νησί της Λέσβου.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη που με την βοήθεια τους τα νησιά μας απέκτησαν φωνή και παρουσία στην μεγαλύτερη διοργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων της χώρας.

Ευχαριστούμε επίσης τον Παναγιώτη Πίτσιο για την οργάνωση και τον συντονισμό και τις κυρίες της Λέσβου και τον Σύλλογο Μηθυμναίων Αθήνας για την εθελοντική τους προσφορά, καθώς και το χορευτικό του Συλλόγου Μεσοτόπου «Η Αναγέννηση» που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και έδωσαν στους παρευρισκόμενους του εκθεσιακού κέντρου μια γεύση παράδοσης και ιστορίας από τα ακριτικά νησιά μας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους μας επισκέφθηκαν μιλήσαμε, ενημερωθήκαμε και γνωριστήκαμε.

πηγή: limnos fm 100

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:00 πμ

Πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Νοεμβρίου 2026. Πότε πληρώνονται Για τους συνταξιούχους των πρώην Ταμείων Μη Μισθωτών, οι συντάξεις αναμένεται να καταβληθούν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται: οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΑ Μη Μισθωτών, όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, μισθωτοί και μη μισθωτοί, που συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά με βάση τον Νόμο 4387/2016. Τα ποσά αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ ήδη από το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, ανάλογα με την τράπεζα. ΙΚΑ, Δημόσιο και ΝΑΤ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα Η δεύτερη μεγάλη πληρωμή αφορά τους συνταξιούχους των πρώην Ταμείων Μισθωτών. Οι συντάξεις είναι προγραμματισμένο να καταβληθούν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026. Διαβάστε Επίσης Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω 28ης Οκτωβρίου – Οι ημερομηνίες Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω 28ης Οκτωβρίου – Οι ημερομηνίες Σύνταξη: Οι ηλικίες συνταξιοδότησης για πέντε ειδικές κατηγορίες με «βαρέα» Σύνταξη: Οι ηλικίες συνταξιοδότησης για πέντε ειδικές κατηγορίες με «βαρέα» Ωστόσο, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, τα χρήματα αναμένεται να εμφανιστούν νωρίτερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, από το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι από: ΙΚΑ Δημόσιο ΝΑΤ και ΚΕΑΝ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΕΤΑΤ ΤΣΕΑΠΓΣΟ ΤΣΠ-ΗΣΑΠ ΔΕΗ ΟΤΕ Στα 867,71 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη Την ίδια στιγμή, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αποτυπώνουν τις μεγάλες διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν στα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση «Ήλιος» για τον Αύγουστο, η μέση κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 867,71 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική σύνταξη περιορίζεται στα 196 ευρώ και το μέσο μέρισμα στα 116 ευρώ. Ακόμη χαμηλότερα κινούνται κατά μέσο όρο οι νέες συντάξεις που απονέμει ο ΕΦΚΑ, οι οποίες βρίσκονται στα 775 ευρώ.