Σάββατο 22.06.2024

Έκανε δοκιμές το ελληνικό anti-drone σύστημα

Η δέσμη Laser που δημιουργεί το αμυντικό όπλο αναπτύσσει πολύ ψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα ότι εισέρχεται εντός να αναφλέγεται. Αποκλειστικές εικόνες του Newsauto

Μπορεί εργοστάσια αυτοκινήτου να μην έχουμε στην Ελλάδα και να μην διαθέτουμε βαριά βιομηχανία αλλά όπως φαίνεται, υπάρχουν επιχειρήσεις (που πολλές φορές δεν τις γνωρίζουμε) οι οποίες  έχουν πολλά να δείξουν και να προσφέρουν.

WHAT CAR

Μία από αυτές είναι και η Soukos Robots που έχει έδρα στη Λάρισα και τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα.

Πρόκειται για μία εταιρεία που πριν από 15-20 χρόνια συνεργάστηκε με την αμερικανικό στρατό με σκοπό να ανακυκλώνει πυρομαχικά, συνεργάζεται με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ πολύς κόσμος γνωρίζει την εν λόγω εταιρεία από τον αμυντικό όχημα «Μινώταυρο» που παρουσίασε στα τέλη του 2022.

Πώς λειτουργεί το αμυντικό όπλο;

Το συγκεκριμένο όχημα είναι ένα αμυντικό όπλο, το οποίο  δημιουργεί μία δέσμη Laser και έχει τη δυνατότητα να χτυπά εχθρικούς κινούμενους στόχους σε απόσταση χιλιομέτρων. Η δέσμη Laser δημιουργεί ένα νέφος ιονισμού με αποτέλεσμα ότι εισέρχεται εντός της εμβέλειας να αναφλέγεται.

Αυτό γίνεται καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται ξεπερνούν τους 3.000 βαθμούς Κελσίου, ενώ η διάμετρος που δημιουργείται φτάνει τα 1.000 μέτρα.

Το Anti-Drone σύστημα πραγματοποίησε δοκιμές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και όπως μας ενημέρωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Κωνσταντίνος Σούκος, τα αποτελέσματα ήταν θετικά και όπως τα περίμεναν.

Δέσμη φωτός…

Όπως θα δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, το σύστημα Laser εκπέμπει μία μεγάλη δέσμη φωτός.

Ο χειριστής του όπλου έχει τη δυνατότητα να το κατευθύνει όπου θέλει, να «λοκάρει» στόχους και να δίνει τόσο ένταση, όση απαιτείται για να πετύχει το κινούμενο αντικείμενο.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ