Τρίτη 21.03.2023

Εκλογές 2023: Ο γρίφος της κάλπης

Δεν γνωρίζω εάν στο Μαξίμου με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών νιώθουν την ίδια πίεση, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι επέστρεψε επειγόντως από τις ΗΠΑ ο Αμερικανός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Στάν(λεϊ) Γκρίνμπεργκ.

Ο στόχος είναι διπλός: Ο πρώτος να προχωρήσει η γραμμή «άμυνας» στη μεγαλύτερη κρίση που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση από εσωτερικό ζήτημα.

Ο δεύτερος να αρχίσει να σχεδιάζεται εκ νέου το αφήγημα με το οποίο θα πάει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, είτε γίνουν τον Απρίλιο είτε το Μάιο.

Ο Γκρίνμπεργκ βρισκόταν ήδη σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη στιγμή που η τραγωδία έγινε γνωστή σε όλη της τη διάσταση και ήταν ο εισηγητής της ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το «συγγνώμη» του πρωθυπουργού αλλά και το μήνυμα ότι θα αλλάξει τη χώρα και ότι δεν φταίει η κακή ώρα.

Επίσης ο Αμερικανός «γκουρού» θα πάρει στα χέρια του τις μετρήσεις αλλά και τα στοιχεία που καταγράφονται στις κυλιόμενες, ώστε να εισηγηθεί στον κ. Μητσοτάκη την τελική ημερομηνία των εκλογών.

Να σημειώσουμε ότι ο Γκρίνμπεργκ ήταν εκείνος που είχε πείσει παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές στις 9 Απριλίου.

Πάντως στο Μαξίμου μετρούν αντίστροφα για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος. Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να «φωτογραφίσει» με την τοποθέτησή του το αν ισχύει ακόμη το θέμα των εκλογών για τον Απρίλιο, ή με μια έκφραση «έχουμε δουλειά μπροστά μας» να δείξει ότι θα τις πάει πιο πίσω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ