Κυριακή 28.05.2023

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας συμμορφώθηκε στις υποδείξεις Πολάκη

Εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν και επισήμως, σήμερα ή αύριο που θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα -πλην ψηφοδελτίου Επικρατείας και ολίγων ακόμα κενών που θα χειριστεί προσωπικά ο κ. Τσίπρας- σημαίνουν ότι η επιστροφή του Παύλου Πολάκη, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και το προεκλογικό κάδρο, καθίσταται πλήρης και πανηγυρική, καθώς έγινε απολύτως με τους όρους που ο ίδιος έθεσε.

Εχει προηγηθεί, βεβαίως, έντονο παρασκήνιο αμέσως μετά την κ@λ@τούμπα Τσίπρα και την αλλαγή της απόφασής του για αποκλεισμό Πολάκη στα ψηφοδέλτια. Οι ακραιφνείς «προεδρικοί» διαβλέποντας ότι το αρχηγικό προφίλ του κ. Τσίπρα τραυματίζεται αν ο Πολάκης επιστρέψει «νικητής και τροπαιούχος» στα ψηφοδέλτια, άφηναν να διαρρεύσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε το βέτο του Γιώργου Σταθάκη να μην κατέβει υποψήφιος ο Παύλος Πολάκης στα Χανιά. Οι διαρροές αυτές είχαν και πολλές…  πληροφορίες για να γίνουν πειστικές. Από το ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε οπωσδήποτε τον Γιώργο Σταθάκη στην επόμενη Βουλή και δεν μπορούσε να διακινδυνεύσει την μη εκλογή του, άρα θα έβαζε τον Πολάκη σε άλλη περιφέρεια, μέχρι και ότι ο Πολάκης είχε δεχθεί την κάθοδό του στην Α΄ Πειραιά, με τον Αλέξη Τσίπρα δήθεν να τον εκβιάζει «ή Α΄ Πειραιά ή υποψήφιος δήμαρχος Χανίων».

Ολο αυτό το παρασκήνιο ο Πολάκης ούτε το τροφοδότησε ούτε επιχείρησε να το διαψεύσει. Και όπως αποδείχθηκε αυτό του βγήκε σε καλό καθώς, και επέστρεψε στα ψηφοδέλτια, και μπήκε στο ψηφοδέλτιο του τόπου του που ήταν ο βασικός του στόχος και έβαλε ως 6ο υποψήφιο, ως επιλογή του, τον επίσης γιατρό Γιώργο Πετράκη, μετά τον αποκλεισμό του στενού του συνεργάτη, κ. Χαιρετάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ