Παρασκευή 09.06.2023

Εκλογές 2023: Παράταση πήρε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις κάλπες της 21ης Μαΐου – Ποιους αφορά

Έως τις 30 Απριλίου στις 4 μ.μ. η υποβολή υποψηφιοτήτων για τους συνδυασμούς που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία

Έως τις 30 Απριλίου και ώρα 16:00 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023

, όπως ανακοίνωσε τουπουργείο Εσωτερικών.

H παράταση αφορά μόνο τους υποψηφίους που έχουν ενεργοποιήσει εμπρόθεσμα τη διαδικασία αλλά αυτή δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί για τεχνικούς λόγους και παραμένει εκκρεμής.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

«Εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που δέχτηκε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των υποψηφιοτήτων κατά τη λήξη της προθεσμίας και δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη πρώτη φορά λειτουργίας του, το Υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει τη δυνατότητα στους υποψήφιους συνδυασμούς που εκκίνησαν τη διαδικασία εμπρόθεσμα αλλά δεν κατάφεραν να την ολοκληρώσουν, να το πράξουν έως το απόγευμα της 30ης Απριλίου και ώρα 4 μ.μ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ένα από τα κόμματα που δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία ήταν η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, σε ανάρτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε ότι απευθύνθηκε για το θέμα στον Άρειο Πάγο.

«Δυστυχώς κάποιοι χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα ψηφιακά εργαλεία για να ελέγξουν την δημοκρατική και εκλογική διαδικασία», έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας αιχμές για τη διαδικασία.

ΠΗΓΗ:

https://www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ