Σάββατο 02.03.2024

Εκλογές 2023 – Τζανακόπουλος: Το μήνυμα της κάλπης είναι ότι κάναμε λάθη και η πρόταση για την απλή αναλογική δεν έπεισε

Για έναν «πολιτικό χάρτη σε εκκρεμότητα» έκανε λόγο, μιλώντας στο «Κόκκινο», ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «όλα ξεκινούν από το μηδέν».

«Το μήνυμα της κάλπης δεν είναι να μη διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας. Το μήνυμα της κάλπης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη, ότι ο τρόπος με τον οποίο επικοινώνησε το πρόγραμμά του και την πολιτική του δεν έπεισε και ότι η πρόταση για τη διακυβέρνηση μέσω της απλής αναλογικής δεν έγινε αποδεκτή από τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, μια άλλη πολιτική μαζί και εμείς έχουμε την πολιτική υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, απέναντι σε όλους τους πολίτες, απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τα κόμματα κατεβαίνουν σε εκλογές για να κυβερνήσουν», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, το κοντέρ μηδενίζει», επέμεινε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, για να συμπληρώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας για να ανατρέψουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς αν μπορεί να θέτει πλέον η Κουμουνδούρου ως στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν σαφής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα διακυβέρνησης, έχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία αλλά και στο κόμμα μας να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο «τελειώστε τον Τσίπρα», ο πρώην γραμματέας του κόμματος υπενθύμισε ότι «ο Τσίπρας ήταν πάντοτε στόχος του συστήματος», για να συμπληρώσει, όμως, ότι «ο Τσίπρας δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος».

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στα προγραμματικά ζητήματα, η στεγαστική κρίση είναι το πρόβλημα της επόμενης δεκαετίας στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη και εδώ δεν μιλάει κανείς», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3:11 μμ

re