Κυριακή 14.04.2024

Εκλογές 2023 – ΥΠΕΣ: Σε ισχύ η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου – Οι πολίτες μπορούν να βάλουν σταυρό χωρίς να ακυρωθεί το ψηφοδέλτιο

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει πως το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου παραμένει έστω και τυπικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις  επερχόμενες εκλογές. Όπως αναφέρεται, «τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο».

«Με αφορμή τη δημόσια δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον Βόρειο (Β1) Τομέα της Αθήνας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περί απόσυρσής του από την εκλογική “μάχη”, επισημαίνεται ότι αυτή ουδόλως επηρεάζει την εκλογική διαδικασία», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου. 

«Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά. Τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο.

Αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ