Κυριακή 05.12.2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Φουντώνουν οι κόντρες μεταξύ των υποψηφίων

Το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου εργάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας εξορμήσεις ανά την επικράτεια. Πρώτος σταθμός δεν αποκλείεται να είναι η εκλογική του περιφέρεια, η Αχαΐα.

Η κόντρα για την… προοδευτική διακυβέρνηση συνεχίζεται, με τους υποψήφιους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής να ξεδιπλώνουν την ατζέντα τους.

«Προοδευτική κυβέρνηση για να γίνει πρέπει να έχει αριθμούς. Το ΚΚΕ την αρνείται, η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Ο Βαρουφάκης την αρνείται η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Εγώ λέω ότι αν είμαι η επιλογή του κόσμου που θα έρθει στις 5 Δεκεμβρίου η άρνηση θα έρθει από το ΠΑΣΟΚ και θα είναι και πεντακάθαρη», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας ουσιαστικά στις πρόσφατες αιτιάσεις του κ. Παπανδρέου, σχετικά με την «προοδευτική διακυβέρνηση».

Το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, πάντως, εργάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας εξορμήσεις ανά την επικράτεια. Πρώτος σταθμός δεν αποκλείεται να είναι η εκλογική του περιφέρεια, η Αχαΐα.

Ο κύκλος των συνεργατών του Παπανδρέου επιμένει, πως δεν τίθεται θέμα συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός στο Ολυμπία Φόρουμ μίλησε για ανάγκη αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης προς την πράσινη μετάβαση.

«Η μετάβαση αυτή πρέπει να είναι ιδιοκτησία του πολίτη. Να είναι συμμέτοχος να παίρνει μέρος στην αποφάσεις που θα πάρουμε ως πολιτεία μέσα από διαβούλευση, μέσα από την καθημερινή συμμετοχή. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να πάμε σε μια συμμετοχική κοινωνία. Και τα κόμματα πρέπει να είναι. Εγώ το πιστεύω και για το δικό μας. Συμμετοχικό κόμμα. Συμμετοχή του πολίτη», σημείωσε.

Αρκετά στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκφράζονται πλέον ανοικτά για την υποψηφιότητα Παπανδρέου, όπως ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Στα «Νέα Σαββατοκύριακο» δήλωσε πως «η υποψηφιότητα Παπανδρέου μπορεί να λειτουργήσει ως αποφασιστικός καταλύτης για ολόκληρο το κομματικό σύστημα».

«Συγχρόνως εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, θα έχουμε πια καταστήσει σαφές το ποιοι είμαστε και το κενό περιεχομένου ερώτημα ‘με ποιον θα πάτε’ θα έχει χάσει πλέον κάθε σημασία», πρόσθεσε.

«Προτεραιότητά μου δεν είναι να συγκυβερνήσω ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ», ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρονται και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Όπως το έκανε εμμέσως  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παρότι δεν έκανε ρητή αναφορά, μίλησε ξανά για προοδευτική διακυβέρνηση.

Σημειώνεται πως συναντήσεις με βασικούς υποστηρικτές του για οργανωτικά θέματα είχε το Σαββατοκύριακο ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ επόμενη στάση στην προεκλογική εκστρατεία του Χάρη Καστανίδη αναμένεται να είναι η Β’ Θεσσαλονίκης.

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ